Det finns många uttryck kring tid… jag har inte tid, tid är pengar, tiden går, allt har sin tid. Och visst håller jag med om att när almanackan blir full och tiden ser ut att rinna mellan fingrarna så är det lätt att inte ha tid och känna en olustkänsla av att tiden inte räcker till. Speciellt när det verkar som om vissa människor runt omkring en har hur mycket tid som helst.

I nästa sekund tänker jag att tid är det enda jag har. Tiden är det enda som är förutbestämt genom att jorden snurrar runt i vårt solsystem och tiden bestäms efter solens upp och nergång och månens faser. Så min tanke och även mitt handlande går till att flytta över fokuset på tiden till prioriteringen av tiden. Vad vill jag ha in i mitt liv som är viktigt för mig och i relation till vad det ger tillbaka. Vad ger det mig för tillstånd?

Vips har tiden en helt annan innebörd. För visst kan jag erkänna att när jag har ett tillstånd som jag trivs med och som ger mig energi så är det mycket lättare att hoppa in och ur alla olika typer av ramar t ex jobb (och i jobbet finns det änne fler olika ramar att hoppa emellan), hämtning från skolan, styrelsemöten, snack med grannen, matlagning, mysram o s v för att nämna några…

Om någonting ger mig ett sämre tillstånd då såsom energitjuvar, som det har varit populärt att skriva om ett tag, eller att betala räkningar? Ska jag bara stryka dessa ramar då. Jag har kommit fram till två lösningar.  Är det något jag behöver göra för att det ger mig ett gott tillstånd i slutändan, (räkningarna känns bättre att betala om jag tänker på hur det är när de är betalda) då är det bara att bita ihop och försöka uppleva det bättre tillståndet redan medan jag betalar.
Är det något jag gör som dränerar mig och som inte fyller på med energi så kanske det är dags att stryka den ramen, i alla fall för just nu. Jag vet att det är svårare när det gäller relationer mellan människor för allt är inte svart eller vitt, men om du inte hittar något vitt alls så kan det vara dags att gå vidare och faktiskt inte umgås med den där energitjuven… vill du inte det, så leta efter det vita!
Enkelt. Och det funkar!

En ny kopp te värmer gott i magen, tröttheten böjar komma och det är dags att flytta över till sängen. Men innan jag kryper ner ska jag packa väskorna för att fylla på med ett glatt och avslappnat tillstånd hos mina föräldrar nere i Småland i helgen!
Ta vara på tiden och lev med den!

Glad helg och tack för en fantastisk rolig vecka i bloggarens värld!