Inga-Lill Abrahamsson arbetar med avdelningens medlemsregister. I augusti fick hon av en arbetskamrat veta att personalen var bjuden att åka på Ålandskryssning. Inbjudan gick till alla, utom Inga-Lill, i juni.

När Inga-Lill för en månad sedan frågade varför hon inte blev bjuden erbjöd avdelningschefen Eleonor Wikman henne att följa med.
– Jag beklagar verkligen att det blev så här. Felet är mitt, säger Eleonor Wikman.
Hon förnekar bestämt att hon har diskriminerat Inga-Lill Abrahamsson.
– Jag trodde att hon inte kunde följa med eftersom Ålandsresan är en fortsättning på en jämställdhetsprocess vi har i avdelningen. När vi förra året samlades för två dagars processande på ett hotell sa Inga-Lill att hon inte kunde vara med eftersom försäkringskassan inte accepterar att hon arbetar mer än deltid, förklarar Eleonor Wikman.
Hon upprepar att om Inga-Lill Abrahamsson trots detta hade velat följa med så skulle hon självklart ha fått göra det.

Men Inga-Lill Abrahamsson tror inte på den förklaring som avdelningschefen ger.
– Jag har talat med en av mina arbetskamrater som är med på Ålandskryssningen. Hon säger att det inte var någon fortsättning på det som var förra året. Så jag kan inte förstå varför Eleonor Wikman skyller på jämställdhetsprocessen.
Inga-Lill Abrahamsson säger att hon hade kunnat följa med på kryssningen om hon som alla andra fått inbjudan i juni.
– Nu fick jag den för sent för att kunna ordna med hundvakt.

Hennes anmälan om diskriminering har skickats till handikappombudsmannen.
– Vi frågar nu hennes fack, Handels, om de tänker agera i frågan. Sedan får vi se hur vi gör, säger juristen Mattias Sandström.