– Reinfeldts regering har avverkat 70 av sina 131 vallöften, sa ordföranden i Kommunal Östergötland Maj Karlsson. Men de har inte alla varit tillgodo för de arbetslösa och sjuka, fortsatte hon.

Kommunal Östergötland manifesterade på Mynttorget.
Kommunalarna från Östergötland lyssnade till och applåderade talarna på Mynttorget.

Maj Karlsson hävdade att 70 procent av de skattesänkningar som genomförts har gått till den rikaste tiondelen av befolkningen. Och i måndags aviserade regeringen att en tredje jobbskatteavdrag är på gång. Den här gången omfattar skattesänkningen 15 miljarder kronor.
– Kommunals medlemmar, särskilt de arbetslösa och sjuka, har fått betala ett högt pris för den borgerliga regeringens orättvisa, oansvariga och omoderna politik. Det har blivit mindre i plånboken för arbetslösa och kraven på sjuka har blivit mycket tuffare, avslutade hon.

Talade på mötet gjorde också Tony Persson från kommunalsektionen i Motala och Eva Jeppson från Norrköping.