Själv kan jag helt klart bli kär i saker såsom vackra tavlor eller fina platser. Just nu på min kärlekslista över saker är en vacker tavla målad av en fantastisk vän och konstnär som är inspirerad av ett fotografi från Gullholmen på västkusten. En underbar plats speglad i en magisk tavla som jag blir helt upprymd av att titta på!

Hunden är människans bästa vän finns ett uttryck som heter och kärleken till djur och kärleken från djur brukar vara speciell. Själv har jag aldrig haft något husdjur pga allergier i familjen men har förstått genom att lyssna till vänner och bekanta hur många fina känslor de framkallar.

Jag har en vald sanning om att ingen människa föds elak eller med en negativ intention. Med den livssynen på oss människor känner jag att jag mår riktigt bra! Med det sagt så försvarar jag inte på något vis alla de fula och dumma handlingar som sker i vår värld idag.
Däremot känner jag ett enormt ansvar till mina egna barn att vårda den positiva intentionen med livet och ta tillvara på den oavsett vad som kommer i deras väg med åren. Ett ansvar att gå bredvid och stötta, värna om, följa, leda och ge villkorslös kärlek oavsett vad som händer.

Kärlek kan också vara extremt sårbart som när du mister någon, blir lämnad eller när besvikelsen över handlingar, som den du älskar mest har gjort eller gör, är så stor att du inte kan andas. Framförallt är den extremt sårbar om du trycker ner dig själv, bara ser de negativa handlingarna som du gör eller helt enkelt flyr dig själv.

Om jag på något sätt blivit av med eller tappat kärleken till mig själv kan det givetvis vara svårt att uppleva kärlek till andra. Det kan vara lätt att hitta kärleken i något annat såsom alkohol & droger, sex, spel eller i relationer som kan göra att jag fastnar i något beroende kring detta. Beroendet stillar någon slags tomhet som finns när kärleken och självkänslan till sig själv sviker. 

Att hitta kärleken till livet och börja älska sig själv är en bra början. Jag tror att tillstånd smittar så om jag visar kärlek, ömhet och respekt mot mig själv så kommer det också att leda till att min omgivning får ta del av dessa handlingar.
Att få uppleva kärlek och känna sig älskad är nog det finaste en människa kan känna och jag vill vara med och bidra med det till mig själv och till minst två av jordens miljarder människor så att vi får möta andras kärlek och kan göra något bra av den!

Efter att ha läst godnattsaga för Edvin så vände han upp sin lilla rygg, som inte är större än att den motsvarar tre handflator av min storlek, mot mig och sa:
– Klia mig på jyggen mamma o sung en fin sång!….. och det gjorde jag så gärna! (Välkommen hem, skriven av Tina Ahlin)