Men när han inte är hemma och Edvins, min 3-åring, galonkläder för 3:e gången denna vecka har blivit blöta inte bara utifrån utan även inifrån så finns det inget val.
Jo valet är ju att jag vill att han har ett par galonisar på sig när klockan är åtta i morgon bitti igen vilket innebär att tvätten behöver hängas upp nu om de ska hinna torka och den enda som kan göra det är jag.

Normalt brukar jag inte lida speciellt när en tvätt får ligga i ett extra dygn i tvättmaskinen, uppblött, ren och förhoppningsvis fortfarande med en god doft men det är här min värdering om effektivitet kommer in.
Att vara effektiv för mig betyder att jag kan göra något på snabbast möjliga tid, så noggrant det går och med minsta möjliga energiåtgång..

Jag ska ta några exempel. När barnen badar så finns det dagar jag inser att badrummet inte är städad på fyra veckor… du vet när du kan se alla tandkrämssorter uppsprättade på spegeln (ja vi har tre sorter… en för alla åldrar…) och handfatets kran mer ser ut som kalk istället för silver…
Då är det himla effektivt att passa på att rengöra spegeln och tvätta toalett och handfat. Golvet blir ändå rent när vi, vi hjälps åt barnen och jag, torkar upp allt vatten och skum när baderiet är klart.

Likaså när det gäller
att hålla liv i familjebanden eller vänskapsbandet så är det mest effektiva att prata i telefon medan ögonen vilar på något underhållningsprogram som råkar stå på när klockan nu är halv nio och barnen lagt sig och mannen är på träning eftersom det kan vara bra att hänga med lite i programtablån även om tv tittandet uppgår till max 2 timmar i veckan.

Men det som slog mig idag och som jag blev starkt medveten om är nog det mest effektiva jag gör och kan. Jag har kommit på mig själv med att sitta och kissa på toaletten samtidigt som jag plockar ur tvätten från tvättmaskinen. Snacka om effektivitet!
För när jag väl är färdig och har spolat och tvättat händerna har jag sparat cirka 10 sekunder på att tvätten redan ligger i korgen! Smart eller idiotiskt?

Inte vet jag men den känsla som kommer i kroppen genom att effektivisera hushållsarbetet går inte av för hackor.
Det pirrar och energin fylls på så helt plötsligt känns det inte så tungt att hänga upp galonbyxorna för tredje gången denna vecka!