Anna Lindhs vän och regeringskollega Carl Tham, SSU:s ordförande Jytte Guteland och riksdagsledamoten Maryam Yazdanfar hade kommit till Tensta för att hålla anföranden. Det enda man hade bett socialdemokratiska partiet om var en högtalare och gissa om de skickade en som inte fungerade.
Jag är upprörd över att de lokala initiativen inte respekteras.

Det var många tenstabor som hade samlats för att Anna Lindh var mycket omtyckt och respekterad i Tensta.
Här var man van vid att möta Anna Lindh i centrum, på Tensta gymnasium eller på biblioteket. Anna Lindh åkte alltid från ett utrikesministermöte i Bryssel till Tensta marknad, inte för att hålla tal utan gick runt och pratade med folk.

För oss kurder var Anna Lindh en viktig röst. I förhandlingar om Turkiets skulle bli medlem i EU krävde hon att Turkiet först skulle respektera kurdernas rättigheter.
Hon var den förste utrikesministern som åkte till kurdernas huvudstad Diyarbakir 2003. Hennes engagemang för kurderna blev så känd i Europa att Finacial Times kallade henne för Turkiets fiende nummer ett.
Anna Lindh förde en utrikespolitik som byggde på värderingar.