Min fru hade läst en sura i koranen för några år sedan och ska läsa den i något sammanhang men kommer inte ihåg på vilken sida det är skriven.
Jag tror att jag har hittat den suran och även en ateist som jag kan hålla med var enda ord.

Så här står det i Sura 16, punkt 90: ”Gud befaller att rätt och rättvisa skall råda (människor emellan och befaller dem) att göra gott och att vara givmilda mot de närmaste och Han förbjuder alla skamlösa handlingar och allt som strider mot rimlighet och förnuft och allt som innebär en kränkning av andras rätt.”

Visst låter det otroligt bra. Jag har försökt förklara för min fru att fasta under ramadan i Sverige måste strida mot allt förnuft och rimlighet som det är skrivet i Koranen.
Fastan innebär att de varken äter eller dricker från kl 04.15 på morgonen till 19.30 på kvällen.
Det är ju vansinnigt men man måste respektera de troende.

Nu måste jag hinna handla och fixa mat innan jag åker hämtar min bror från Arlanda. Det är alltid mycket speciellt att träffa honom för han försvann under militärkuppen i Turkiet när han var 14 år och familjen visste inte ens om han levde när han efter sex år hörde av sig och berättade att han har hamnat i Holland.
Jag skriver om honom senare ikväll.