­- Den här typen av tävling har alltid en liknande bana och vissa regler. Vi fick bära en docka som vägde 80 kg, slå med slägga, bära dunkar och slangar, bland annat. Det kräver både styrka och kondition. Det sista momentet var trapplöpning 40 våningar. Det var allra tuffast.

Vad innebär det för dig att vinna?

– Äran. Jag nästan inte hunnit smälta det här ännu. Det känns lite overkligt. Det är ju så klart kul. Jag hoppas också att den här meriten kan ge några sponsorer som kan bekosta resorna.

Trots att du är världens tuffaste brandman har du inte en riktig brandmansutbildning.

– Jag är deltidsbrandman, och det har jag utbildning för. För några år sedan bestämdes det att brandmän ska ha en utbildning i skydd mot olyckor, SMO. Det är ett krav för att få arbeta heltid. Men jag får arbeta som deltidsbrandman, och dessutom vikarierar jag på heltidstjänster, i Tierp bland annat. Jag är också utbildad elektroingenjör, och vill inte gå ytterligare två år i skolan för att göra samma jobb som jag gör nu.

Hur är reaktionerna från arbetskamraterna?

– Några har sms:at grattis. Jag har inte hunnit höra så mycket mer.

Blir det svårt att leva upp till titeln världens tuffaste brandman?

– Nej. De tycker att det är roligt. Så det är bara positivt.

Vad är det bästa med att vara brandman?

– Olyckor sker oavsett om jag jobbar eller inte. Därför vill jag göra det bästa av situationen och hjälpa till. Förutom bränder rycker vi ut vid bilolyckor och olyckor på sjön.