Britt Söderlund, 53, undersköterska, Sundsvall:
– Jag sprang på samma tid som i fjol, 1,05. Det trodde jag inte i morse, då var jag trött. Men jag har känt mig laddad. I år sprang jag för tionde året. Jag tränar för att hålla vikten och för att må bra.
Britt Söderlund
Maria Mobiny, 42, undersköterska, Kalmar:
– Jag gick på 1,33, det är jag nöjd med. I fjol sprang jag på 1,18, i år var målet att springa fortare men i våras fick jag ont i axlarna och ryggen. Årets Tjejmil ser jag som början på en ny träningsperiod. Jag tränar för att hålla vikten och för att ha mindre ont.

Maria Mobiny

Carin Lundberg, 40, undersköterska, Kalmar:
– Bra, jag är jättenöjd för att ha gått på 1,33. I fjol sprang jag på 1,28, i år hade jag tänkt springa i tidtagningsklassen, men jag har diskbråck och har gått upp i arbetstid, därför har jag tagit det lugnare med träningen. Mitt mål är att kunna springa igen, jag tränar för att kroppen ska hålla längre.

Carin Lundberg

 

Mait Lundin, 59, undersköterska, Horndal:
– Det är skönt att ha gjort det. Jag är förkyld så jag visste inte om jag skulle våga, men jag gick på 1,38. I fjol sprang jag på 1,15, jag har tränat mycket för att vara lite bättre i år. Mitt mål är att springa nästa år, en timme vore kul. Jag tränar för att må bra.
Mait Lundin
Foto: Eva Wernlid