Nu är den utsedd till Sveriges vackraste – i hård konkurrens med nio andra prunkande parker runt om i landet, bland andra Linköping och Rosendahl i Stockholm.
– Det är fantastiskt att få jobba här, en stor ära, säger Mikael. Här lekte jag som barn och klättrade på de många fina skulpturerna. Därför är det med stor känsla jag nu får jobba här och sköta om parken.  

Juryns motivering lyder: ”Marabouparken är en av Sveriges bäst bevarade funktionalistiska parker med hög nivå på arkitektur och konst. Trots sin litenhet har parken en poetisk rogivande och målande form med växter och öppna gräsytor som samspelar med skulpturer omgivet av ett industrilandskap. Parken är en föregångare till dagens hälsoparker och fungerar väl för hela familjen året om.”       

Marabou etablerades i Sundbyberg 1916 som ett dotterföretag till det norska chokladföretaget Freia. Under 30-talet erbjöds Marabou att köpa den intilliggande tomten, Sundbybergs gård, av Sundbybergs stad på villkor att även allmänheten fick tillgång till den park som man planerade för personalen. Marabouparken byggdes 1937 för chokladfabrikens anställdas välbefinnande.

Sedan några år ägs parken av Sundbybergs stad och chokladfabriken har flyttat.
– Vi är två kommunalare som jobbar i parken, jag och Bengt Ekström, berättar Mikael. Vi sköter oss själva.
När säsongen är över går de in och jobbar med sandning och snöröjning i övriga kommunen.
–Men när snön börjar smälta längtar man till den gamla fina Marabouparken igen. Här är härligt att jobba!
Meningen med tävlingen– som är arrangerad av ett trädgårdsmaskinföretag – är att väcka intresse för Sveriges offentliga parker.