Har jobbat extra inom äldrevård-en i två år, det har blivit 50-90 procent i månaden. Resten har jag stämplat. Det har funkat bra ändå till 7 april 2008, då bomben slog ner via ett brev med posten. I 75 dagar kan jag nu stämpla, sen är det stopp.
Då får jag leva på det jag kan tjäna på att jobba eller leva på endast a-kassan i 225 dagar. Ska jag tacka ja till jobb och hoppas på det bästa eller är det säkrast att tacka nej? Tänk om det bara blir cirka tio timmar i veckan? Jag vet ju inte hur mycket jobb det blir per månad förrän månaden är slut.
Jag har ju ett försörjningsansvar, eftersom jag har familj. Har pratat med chefen om det eventuellt kan bli något längre vik, men kommunen är rädd att för många ska bli konverterade. Så alla extraturer delas ut på 5-6 vikarier. De enda vikarier som blir kvar efter ett tag är nog de som inte är med i a-kassan.
Tänk om jag blir sjuk en längre tid? (Nej, sjuk kan man ju inte heller vara, jobba ska man, även om man inte orkar.)
Jag vill ju jobba, men det går ju inte när man hela tiden ska slås tillbaka. Nej, det blir till nog att ställa sig i kö till soci-alen. De köerna blir nog långa om ett år.   <br>

Annelie