Filmatiseringen av musikalen Mamma Mia är en stjärnspäckad berättelse om gammal och ny kärlek kryddad med klassiska ABBA–sånger som till exempel ”Dancing Queen”, ”S.O.S” och ”Money, Money, Money”.

Donna (Meryl Streep) är en ensamstående mamma som driver ett hotell på en liten grekisk ö. Dottern Sophie (Amanda Seyfried) ska gifta sig och har till bröllopet i hemlighet bjudit in tre av sin mammas forna älskare( Sam–Pierce Brosnan, Bill–Stellan Skarsgård och Harry–Colin Firth) i hopp om att finna ut om någon av dessa män är hennes far. Till bröllopet har Donna även bjudit sina två väninnor Tanya ( Christina Baranski) och Rosie (Julie Walters). Som unga sjöng de tre i bandet Donna and the Dynamos.

Den fartfyllda kärlekshistorien kan kännas platt och banal. Men vad gör det, syftet med den är ju att försöka hitta en inramning till ABBA–sångerna. Ibland blir det lite krystat. Men oftast är det mycket bra och underhållande när världsstjärnorna Streep, Brosnan, Skarsgård och de övriga i filmen dansar och sjunger de klassiska hitlåtarna från 70–talet.

Litet minus dock för den ibland väl töntiga danskoreografin. Växlingarna mellan filmscener i grekiska övärlden och i filmstudio med mindre bra kulisser är också lite störande. Men sådana detaljer bryr sig nog inte de riktiga ABBA–entusiasterna om.
En kul detalj är att Benny Andersson och Björn Ulvaeus, som har skrivit musik och sångtexter, finns med som hastigast i var sin scen.