Glada barn och personal på Körbärsgården i Örebro blir mätta av Rita Akcays mat. Jättegott! tycker alla. Barnskötare Ulrika Alfreus till höger.

KA-tårtanPå det 31 år gamla Körsbärsgården jobbar det sex barnskötare och lika många förskollärare. De sköter om 53 barn. Alla blir de hungriga. Det tar Rita Akcay hand om. Hon lagar god och näringsrik frukost och lunch till dem alla.
– Hon lagar inte bara näringsrikt utan mycket gott också, skrev barnsköterskan Birgitta Carlsson, som skickade ett vykort med önskan om en KA-tårta till Rita.
– Rita är också en mycket bra arbetskamrat, trevlig och tillmötesgående säger barnskötaren Ulrika Alfreus.
– Hon jobbar mer än hon behöver, säkert 20 procent, och tillägger att Rita ställer upp i alla väder och hon jobbar med barnen också.
– Det känns nästan som vi är en familj och att vi bor här, säger Rita, som har varit vikarie i tre år men har utlovats fast tjänst på heltid från och med september.

När Kommunalarbetaren kom med en blå prinsesstårta med blåbär från ett närbeläget konditori, blev Rita rejält överraskad.
– Det hade jag absolut inte väntat mig, vilken överraskning, sa hon och sedan skrattades det länge på Körsbärsgården.
 – Tack, tack snälla KA, det här värmde mycket! Tårtan var verkligen mycket god och den räckte både till min man och tre barn och sedan dagen efter på jobbet igen!

ID: Rita Akcay

Ålder: 38 år. Bor: Lägenhet i Örebro. Familj: Man och tre barn. Bakgrund:  Inom restaurangyrket sedan jag gick ut skolan. Lön: Cirka 19 000 kronor i månaden. Bäst med jobbet: Att arbeta med mat, det är något jag älskar. Sämst med jobbet: Finns inget!