Eva EricsonVarför drog du igång det här?
– Många sitter ensamma och mår så bra av att komma ut och träffa andra. Det är väldigt svårt att få med dem de första gångerna, sen börjar de se fram emot onsdagarna. Så hittar de vänner, knyter kontakter med varandra.
Vad gör ni på onsdagseftermiddagarna?
– Mest populärt är att träffas och dricka kaffe och umgås i det partytält vi satt upp utanför vår grupplokal. Men vi har också gjort utflykter, grillat, åkt båt och annat.
Är det dyrt?
– Vi har inga pengar att röra oss med, vi bakar och lagar mat själva, och tar en tia för utläggen. Tältet har vi fått, men allt annat måste vi lösa så att det blir gratis.
Vad ska ni hitta på nu, till midsommar?
– Det blir riktig sillunch och musik och dans. Vi blir 32 stycken och har fått sätta upp ett extra tält. Vi har ju bara ett litet pentry i vår lokal, så en del måste vi laga hemma och ta med oss. Vi har fått tag i musiker som ställer upp gratis.
Vad krävs för att starta något sånt här?
– Rätt sorts personal och någon som är envis och uthållig. Vi har Time care, och har organiserat det så att två i personalen kan ägna lite tid åt onsdagsträffarna. Det är klart att det går åt en del tid på vår fritid också. Å andra sidan är det väldigt kul för oss i personalen också, vi lär känna varandra och de gamla på ett helt annat sätt.
Om du fick önska något mer?
– Jag har föreslagit att vi få en lokal så att vi kan ha träffar på vintern också. Vi kunde turas om, så att andra grupper kunde starta träffar de också.