Men sympatierna faller när jag tänker på att samma centerpartister häromdagen applåderade riksdagens plenisal, när de drev igenom försämringar för dem som varit sjuka länge.

Civilkurage handlar om mer än att ta reson i en fråga genom att gå emot den borgerliga regeringen och följa den socialdemokratiska linjen. Civilkurage handlar om att våga stå upp för det du tycker, som att inte låta skattebetalarna stå för konkurskostnader – när köpet av verksamheten egentligen är ett inlägg mot fackföreningsrörelsen.

Jag hoppas i alla fall att hanteringen av frågan om signalspaning får andra borgerliga riksdagsledamöter att inse att vi behöver mer rättvisa i Sverige för att hålla ihop. Då duger det inte att rösta för sänkta skatter till de rikaste och låta arbetslösa och sjuka stå för notan.

Christina Axelsson
Riksdagsledamot (s) från Stockholms län