Marita TunemarMarita Tunemar: ”Jag känner starkt att jag ska fortsätta så här”

Jag har alltid haft en positiv inställning till det mesta. Under dessa 12 veckor har jag nog levt ut den känslan ytterligare.
Mina största intryck av Komiform är att det verkligen går att påverka sitt välbefinnande med enkla medel.
Om fem år…Då bor jag nog i en lite mindre lägenhet här i Öregrund eller på Gräsö. Jag jobbar fortfarande i samma bransch, troligen i hemtjänsten. Jag fyller 60 år. Kanske firar vi på något mysigt hälsohem i Dalarna eller dylikt. Jag väger 65 kilo och håller mig i form, för det vill jag mer än något annat.
Jag ser ljust på framtiden och på nuet.
Det här har varit ett riktigt bra sätt att komma igång på och jag känner starkt att jag ska fortsätta så här. Jag är så tacksam för allt du gjort för oss.
I morgon ses vi. Det ska bli kul!
God natt!!
Kram, Marita.

Bea AhlperbyBeas kommentar: ”Det blir nog ingen hård match för dig”

Hej Marita!
Tiden rusar iväg och nu har du hunnit få några dagar ute i wild life efter ”examensdagen.” Med din energi och ditt positiva förhållningssätt tror jag inte det blir någon tuff match för dig framöver. Du verkar ha hittat en balans mellan träning och vila och du har hittat det sätt att träna på, som passar dig. Livet är alldeles för kort för att kastas bort på onödiga saker och jag är helt övertygad om att du kommer att prioritera dig själv och de saker du vill ha i ditt liv även framöver.
Vad gäller dina resultat är det nästan med en tår i ögat (lyckotår) jag läser dem:
Du har gått ner från 82.8 till 75.7 kilo, vilket är hela sju kilo.
Bysten har minskat från 113 till 107.5 centimeter. Toppen!
Midjan var 105, men är nu 94 centimeter. 11 centimeters minus, helt fantastiskt.
Stussen minskade även den, från 116.5 centimeter till 107. Det betyder 9.5 centimeter.
Din fettprocent har då gått ner från 41.6 till 39.4. Det innebär, att av de sju kilo som du tappat bestod fem av rent fett! Då du hade en muskelmassa på 45.9 kilo och den sjönk lite till 43.5 försvann också drygt två kilo muskler/vätska.
Du är mer än välkommen att höra av dig om du har lust och jag ser fram mot att få höra hur det går för dig.
Många kramar till dig!
Bea

EvaLena KanebergEvaLena Kaneberg: ”Nu ska jag ta vara på varje dag”

Hej, för sista gången!
Det här har varit en otroligt kul, jobbig, svettig och lärorik tid. Jag har nog inte nått mitt mål att gå ner 10 kilo (vi får se i morgon vid invägningen), men jag är på god väg och jag lovar att jag ska klara några kilo till.
Jag har lärt mig att maten har större betydelse än vad jag trott. Om jag slarvar småäter jag en massa på eftermiddagarna, men idag får jag aldrig det suget. Skönt. Visst kommer det perioder när jag blir sugen på sötsaker, men jag rensar inte skafferiet för det.
Motion i kombination med lugna rörelser är nu något jag njuter av och inte hittar på ursäkter för att slippa. Jag har också lärt mig att jogga. Jag trodde aldrig jag skulle erkänna att jag tycker det är kul och skönt, men det gör jag.
Jag kommer att sakna mailen från dig, Bea. I vanliga fall är jag en positiv person, men jag får en sådan energi när du peppar mig varje måndag. Nu ska jag leva som du lärt mig, i nuet, ta vara på varje dag och fylla den med god mat och motion. Jag ska våga prova nya saker och se till att alltid få en stund för mig själv.
Jag kan mer än jag tror och jag ska tänka positivt.
Många kramar från EvaLena

Bea AhlperbyBeas kommentar: ”Jag är så stolt över dig och de andra tjejerna”

Hej EvaLena!
Här i Stockholm har kylan kommit tillbaka och just nu är det lite grått, men trots det har jag solsken inom mig när jag tänker på dig och dina fina resultat. Jag känner mig så stolt över er alla och jag är helt övertygad om att det kommer att gå bra för dig också i fortsättningen. Om du upplever vissa dagar som tråkiga och trötta, så ta fram din intention och fråga dig själv: ”Hur vill jag ha det?” Då är det lättare att besluta dig och göra bra saker för dig själv.
Här kommer nu också resultaten från din ”examen”:
Du har som sagt tappat nästan nio kilo och alltså gått från 89.4 till 80.6 kilo. Helt suveränt!
Bysten har minskat med hela 10 centimeter från 109 till 99 centimeter.
Midjan har minskat från 104 centimeter till 89. Hela 15 centimeter….WOW!
Stussen har gått från 111.5 till 105 centimeter, således 6.5 centimeter.
Och fettprocenten har gått ned från från 41.4 till 37.1!!
Av de kilon du tappat är hela 7.5 kilo rent fett, eftersom du hade en muskelmassa på 49.8 vid starten och den bara sjönk till 48.2.
Jag önskar dig nu all lycka i livet. Du är mer än välkommen att höra av dig när du har lust.
Många kramar!
Bea

Helena PerssonHella Persson: ”Jag har fått bättre självförtroende och självkänsla”

Sista veckan och jag är genomförkyld. Jag skyller på yogan jag testade i måndags…Den var så lugn och trevlig att förkylningen kom förbi mitt försvar.
Jag hann med ett intervallpass, en promenad, en bollövning och ett yogapass. Jag har nu lite feber, mycket snor och nysningar. Järnspikar också. Är så arg! Sjukanmälde mig torsdag och fredag och sov och tog det lugnt de dagarna.
Men i slutet av veckan tog jag ändå lugna promenader och försökte med bollövningarna, så det hela slutade med ett intervallpass, tre promenader och tre bollpass. På söndagen promenerade min syster och jag runt i Stockholm också. Det värsta med att vara sjuk är att jag blir sjukt (haha) sugen på godis och onyttigheter, så självklart har jag slarvat med maten. Eftersom jag sovit borta lördag till måndag har ju maten heller inte blivit exakt som den bör. Men jag har försökt att välja ”rätt.”
Jag har nog en blandning av negativ och positiv inställning till livet, beroende på vad det handlar om. Jag tror inte min inställning har ändrats särskilt mycket, men eventuellt lite mer åt det positiva.
Mitt största intryck av de 12 veckorna är att jag lärt mig träna bra och äta bättre och på köpet tror jag att jag fått bättre självförtroende och självkänsla.
Det är mycket jag kommer fortsätta med, men det finns också saker jag kommer utesluta och kanske byta ut till något annat.
Om fem år… shit…då är jag ju ”jättegammal!”
När jag är 30 år då, alltså…Tja, huset med allt vad det innebär är klart och jag kan sitta på altanen och njuta. Kanske har jag bytt jobb? Kanske gör jag något helt annat än vad jag gör idag? Men jag hoppas verkligen att jag har nått min målvikt och gärna inom ett år.
Kanske att det är barn på gång, men det känns ju dumt. Efter att jag kämpat så för att bli av med en massa vikt, ska jag då lägga på mig igen? Det låter väldigt korkat i mina öron.
Nä, jag hoppas bara att jag har hälsan, att livet fortfarande leker och så ska jag ha en fet 30-årsfest.
Jag kommer ju upp till Stocksholm redan på söndag och min syster bor rätt nära KA- huset.
Hoppas bara jag lyckas hitta, för jag har nog Sveriges sämsta lokalsinne…
Hälsningar, Hella

Bea AhlperbyBeas kommentar: ”Du kommer hitta din egen väg”

Hej Hella!
Nu har det gått några dagar sedan ni var här och du är ute i ”vilda” livet igen. Jag både hoppas och tror att det fungerar bra för dig!
Det är så härligt att se din energi och ditt engagemang och jag är övertygad om att du kommer att hitta en egen väg, som passar för dig. Precis som du skriver är det bra att du fortsätter med de saker du har funnit positiva. Det som du tyckt mindre om byter du ut mot något som passar dig.
Här kommer nu resultaten:
Du har tappat vikt på denna våg från 97.6 till 92.7 kilo. Fem kilo, vilket är kanonbra!
Bysten har gått ner från 119.5 centimeter till 114.5. Fem centimeter!
Midjan har minskat med 6.5 centimeter. Rrån 104.5 till 98!
Stussen gick från 124 centimeter till 118, vilket också är 6 centimeter. Jättebra!
Detta har gjort att du tappat 2.1 procent fett, från 45.2 till 43.1 procent. Din muskelmasssa har du behållit, eftersom du hade 50.8 procent muskler och nu 50.1. De kilon du gått ner är i princip bara fett. Kanoners!
Jag önskar dig nu all lycka och du får mer än gärna höra av dig, så jag vet hur det går för dig.
Många kramar!!
Bea