I decennier har denna starka, men samtidigt sårbara karaktär fångat vårt intresse. Han är en varelse som istället för att undertrycka den passion som finns inom oss alla, släpper lös hela sin otyglade aggression. Han är mannen ingen vill möta när han blir arg.

Och det är naturligtvis fascinerande, inte minst för oss diskreta svenskar att visa en sådan ilska och leva ut alla sina känslor.
Hulken blir en slags variant på Stålmannen eller Spiderman som rycker ut när faran hotar. Enligt gammalt känt Hollywoodmaner.

Själv blev jag som en hulk när det amerikanska filmbolaget UIPs vakter inför pressvisningen ville gå igenom mina fickor och ta ifrån mig min telefon. Där går gränsen.
Inför en sådan skräck att råka ut för telefonkamerakopior på Internet och bli av med några dollar, skriver jag: keep it for yourself!