Har haft en underbart skön helg. Jag har varit helt ledig utan några uppdrag. Det är sällan jag har en hel helg då jag bara får ägna mig åt mitt privatliv. Det är viktigt att kunna rensa hjärnan från politiken ibland. Den här helgen behövde jag verkligen tömma hjärnan. Jag har nyligen varit i Israel en vecka. Med mig har jag många intryck och tankar kring konflikten där. Det var en av mina starkaste upplevelser någonsin.

Jag har nu snart suttit i riksdagen i två år. Att ha fått förtroendet som riksdagsledamot är något jag är väldigt glad och stolt över. Om någon hade sagt att jag skulle sitta i riksdagen när jag som nittonåring började jobba som undersköterska inom äldreomsorgen så skulle jag ha tagit det som ett skämt. Då visste jag knappt vad riksdagen var. Jag visste överhuvudtaget inte mycket om samhället och politiken. Det var först när jag blev fackligt aktiv jag började förstå hur samhället fungerade.
Det dröjde inte länge förrän jag insåg att det inte räckte att enbart engagera mig fackligt om jag skulle kunna förändra och påverka både på arbete och i samhället.
Att jag valde socialdemokraterna var helt naturligt då jag delade samma grundvärderingar.

Det har inte varit lätt
de här två åren. Tänk er att inte kunna förhindra de beslut som tas av den sittande borgerliga majoriteten. Att som undersköterska med facklig bakgrund inse att många av de förslag som läggs fram till riksdagen slår direkt mot de grupper som har det tuffast. Att förstå att i slutändan kommer den här politiken att förändra vårt samhälle i grunden, vilket i slutändan drabbar vanliga löntagare hårt.
Den maktlöshet man känner är oerhört jobbig och frustrerande.

Det som gör mig mest upprörd är att borgerligheten inte lägger alla kort på bordet utan mörkar och har en dold agenda.
Glöm aldrig att dessa fyra partier har helt andra grundvärderingar, både när det gäller människosyn och hur samhället ska fungera, än vad fackföreningarna och socialdemokratin har.

Innan jag slutar skriva för den här gången så vill jag uppmana dig som läser min blogg att fundera på om du skulle kunna tänka dig att bli mer politisk engagerad.
Jag önskar att fler tog steget och blev politiskt aktiva. Det behövs så många fler som har en bakgrund inom yrkeslivet.
Tänk vilken styrka det är att kunna delta i de beslutande församlingarna och ha erfarenhet och kunskap inom t ex skola, barnomsorg och vård.  
Delar du fackets och socialdemokratins grundvärderingar så vill jag hälsa dig välkommen att bli medlem i partiet.
Du behövs!