Nils Strånge vann KA:s utlottning. Nu ska han stajlas av Camilla Thulin. Det tycker han är kul, att som lantis från Råå i Helsingborg få komma till Stockholm och träffa kändisen Camilla. Han tänker dessutom överraska sin fru Anette med en ny look när de ska fira sin silverbröllopsdag.
Det är första gången han träder in i Camilla Thulins ateljé på Söder, belamrad med allt från smink och peruker till tyger och solglasögon. Det enda som minner om hans jobb i Raus kyrka är en skylt på väggen:

Nils Strånge
Före. Nils Strånge vill förnya sig.
Nils Strånge
– Nej, kepsen, det är bara för mycket, säger Nils och ser generad ut. Annars gillar han den gröna t-shirten. 

Svärj icke! Att svärja är fult, obildat, syndigt!
– Så skenheliga är vi inte som kyrkvaktmästare att vi inte kan acceptera lite svordomar, säger han.

Nils visar sig ha
en kommentar till det mesta i tillvaron och det dröjer inte länge förrän Camilla kallar honom bubblig och öppen. Därför ska han inte klä sig för uppstyltat, konstaterar hon snabbt.
Men först inbjuds han av mas-kösen Annika Stödberg att sätta sig vid sminkbordet. Att ansiktet även ingick i stajlingen var lite av en överraskning men Camilla, som står bredvid, säger:
– Har man råd att köpa diesel till sin bil eller smörja in plåten på den kan man också smörja in levande material. Också män har torr hud och röda näsor som behöver döljas.
Nils får smörja in sig med hudkrämen Biotherme Aqua power.
– Det är första gången i mitt liv som jag använder sånt här, hur mycket ska man joxa med det? undrar han och gnider in krämen i ansiktet.
– Det ska du ta på varje morgon efter du har tvättat dig, påpekar Annika Stödberg.

Något han heller inte varit med om är att bli insmord i en hudfärgad kräm som täcker skavanker i ansiktet, en foundation, nr 24 från Helen Rubinstein. Sedan ett solpuder så att huden ser mer levande ut.
Nils ser ut att njuta av att bli ompysslad, men också som om han undrar vad han gett sig in på.
Efter ansiktsbehandlingen bär det iväg i taxi till en secondhandbutik på Östermalm.
När det gäller klädseln tycker Nils han ser ut som hej kom och hjälp mig och han avskyr att handla. För det mesta är det jeans och rutig jobbarskjorta som gäller. Men nu vill han se snygg ut och yngre.
– Ung och snygg är inte samma sak. Man kan vara lika mycket snygg när man är gammal, kommenterar Camilla och säger att man måste ge sig tid, öva och titta för att finna sin stil.
– Man ger sig tid att välja ut en ny soffa men inte tid att pyssla med sig själv. Det handlar inte om att spöka ut sig, utan att öka sitt välbefinnande och sin själv-respekt.

Camilla kommer snabbt
på att det Nils behöver är en ledig fritidsstil. Lite mer färgglatt, lite knasigt.
– Du är superpersonlig, ta fram det, tycker hon. Han får ta på sig ett par mörka Acnejeans, som bara kostar ett par hundralappar medan de annars skulle ha gått på över 1 000 kronor.
– Det känns som att ha på sig långkalsonger, säger Nils som ändå fastnar för byxorna.
Camilla tycker att han ska ha smala tajta kläder och kortärmade skjortor.
Han provar för fullt. Allt från Prada-jeans till T-shirts och vita vagabondskor åker in och ut ur omklädningsrummet.
Secondhandkläderna med alla välkända märken, som han provat, känns ändå dyra att köpa, konstaterar han och säger:
– Jag är trots allt en lågavlönad kyrkvaktmästare.

Men då tipsar Camilla honom om att eftersom han är så smal kan han handla tonårskläder på H&M Divided och på rea.
Efter ett par timmar med Camilla tycker Nils att han har haft en bra dag och fått många tips. Han får hudkrämer av henne och i KA:s stajlingvinst ingår även att få välja några plagg. Han tar glatt de svarta Acne-jeansen. Men den färgglada blå skjortan, ska han verkligen ta den? undrar han tveksamt. Han låter sig övertygas, men ser ändå ut som han tänker fortsätta att klä sig lite mer diskret, fastän han kom hit för att förändra sig. Resolut väljer han sedan ut en gulbeige jacka.

Nils Strånge

Ålder: 56 år. Familj: Hustrun Anette, Viktor 22, Linnea, 18.
Yrke: Kyrkvaktmästare. Bor: Råå, Helsingborg. Längd: 179 cm. Tröja, jacka: M. Skjorta: 38 eller S.

Camillas tre tips till Nils

1 Köp inte svart kostym utan en mörkblå tvåknapps-
kostym, så kan kavajen passa ihop med andra byxor också.
En ledig fritidsstil passar Nils personlighet, gärna ungdomskläder.
Sköt din hy, så den inte blir för torr. Torr i huden blir man av sol, avgaser och att sitta vid datorn. Huden blir lite mer tålig om den får fukt.