– Ingen verkar kunna ge information om hur de här reglerna slår och det knäcker en. Prisgiven – det är det jag känner mig. Jag önskar att det hade gått ut skriftlig information med många fler exempel så man från början förstått vad som egentligen gäller, säger Monica Morey.
De senaste åren har hon arbetat som timanställd inom flera olika områden. Det har varit inom städ, vård, hotell och restaurang.
Under våren och i sommar är Monica Morey tim­anställd inom den del av hemtjänsten som kallas social service, där arbetet består av tvätt, städ och handling.

Hon har jobbat som timanställd i 10 års tid och hon har svårt att tro att den nya regeln ska ge färre deltidsjobb:
– Hur kan någon tro att arbetsgivarna bryr sig om ifall vi förlorar dagar eller ej? Varför skulle de känna ansvar? Jag tror inte att de bryr sig om mina dagar ryker – det finns alltid något annat fruntimmer de kan stoppa in som behöver timmar. Det spelar ingen roll att du strävar, försöker ställa upp och vara mångsidig och flexibel och allt fint vad det nu heter. Du är ändå inte vatten värd.
Begränsningen av a-kassan för tim- och deltidsarbetare började gälla 7 april i år.

De frågor Monica vill ha svar på handlar främst om vad regeln egentligen betyder i praktiken. Men hon vill också ha svar från arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin på varför regeringen genomför försämringarna för tim- och deltidsanställda.
Varför det har varit så svårt att få rätt och riktig information får Kommunals a-kassa svara på.

ID: Monica Morey

Ålder: 59. Yrke: Allt möjligt, har arbetat som mottagningsbiträde, undersköterska, inom städ, nattpatrull... Bor: Dals Långed
Aktuell: Har reagerat på den nya deltidsbegränsningen i a-kassan.