Det finns kommunalare som arbetar kvar efter fyllda 65 år, av olika anledningar. Själv tänker jag arbeta till 67 år. Men man får inte vara med i Kommunals a-kassa efter fyllda 65 år. Där försvann den tryggheten. Det sägs i samhällsdebatten att det vore önskvärt att anställda ville arbeta kvar några år till, efter den officiella pensionsåldern. Ja, till och med talas det om att kanske höja pensionsåldern. Men om man jobbar kvar får man inte vara med i Kommunals a-kassa, endast fortsätta att betala till facket. Ska alla vi som arbetar kvar inte ha någon trygghet, så länge som vi finns kvar i arbetslivet? Jag tycker att facket har en uppgift här och ändra på detta.
Man måste få vara kvar i Kommunals a-kassa så länge man jobbar. Men det kanske är som vanligt, vi 60+ är inte intressanta och ska behandlas som mera värdelösa som vanligt. Alla vet att kvinnor blir mera värdelösa för varje år, (det börjar vid 45 års ålder). Tråkigt att Kommunal tydligen har samma nedvärderande syn på oss. <br>

Birgitta Henricson,
undersköterska