Vi var som två fnittriga tonåringar när vi ställde oss i biljettkön. Självklart skulle vi köpa ett åkpass, för nu skulle det åkas som aldrig förr!
Vi valde att åka bergbanan först. Lite lätt uppvärmning sådär.
Efter den underbara åkturen drog vi till bergochdalbanan Balder! Det här vi ju så roligt! Kände mig faktiskt som 17 år igen. Det här var ju kanon!
Vi fick dock stå i kö i ca: 10 minuter innan vi fick åka balder. Men sen var det bara att sätta sig tillrätta och låta äventyret börja.

När Balder körde upp för första uppförsbacken så började dom där tankarna komma upp i huvudet som ” Vad i he*vete håller jag på med? Varför gör jag det här?”
Började känna mig smått yr när jag närmade mig toppen. Sen så hann jag knappt reagera förrän vi åkte ner för backen och allt gick i rasande fart.
Ju längre vi åkte dessto mer illamående blev jag. När färden var över så kom jag att tänka på en låt som Brandsta city släckers(minns ni dom, dom sjungande barndmännen) sjöng. Refrängen gick nått sånt här ” Kom och ta mig långt härifrån”. Precis så kände jag nu.
Men hur skulle jag kunna med och säga till Linda att jag kände för en break efter bara två åkattraktioner? Jag tittade på Linda som dock såg lite blek ut om nosen hon med! Jag tror vi sa samtidigt att vi var tvungna att ta det lite lugnt ett tag.

Som två gamla kärringar gick vi och satte oss på en parkbänk med varsin dricka i handen. Vi konstaterade att det hänt något med våra kroppar sen vi var här som ungdomar.
Eller är det inte meningen att man som trettio plus skulle springa omkring som två dårar? Var det kanske en mognadsgrej?
Hur som haver så satt vi där och kände oss lite smått fåniga! Herregud, vi hade blivit såna där tanter som man såg när man var yngre. Såna där som hellre spelade på chokladhjulet än åkte bergbanan. En sån där tant som sa att ”Nej, sånt där kan jag inte åka för då mår jag illa” Det var bara att inse.. Vi hade blivit tanter!
Vi kom dit som sjuttonåringar men slutade som tanter på en parkbänk!

Det var bara regnmössan i väskan som fattades. Men vi funderade ändå om det inte var vätskebrist? Det var ju ändå en varm dag. Eller kunde det vara så att man sovit lite dåligt på natten, sömnbrist?
Jag försökte fundera på varför det blev så här. För inte kunde jag väl vara tant redan?? Eller var detta ett positivt steg kanske? Ett tecken på att jag faktiskt är vuxen nu och var välkomnad in i vuxenvärlden! När vi suttit och tagit igen oss en stund så var det dags att hitta på något. Kanske man var lite sugen på choklad? Jo, chokladhjulet fick det bli…

Jag har nog blivit lite tant. Eller så är det bara en mognadssak. Ibland vill min dotter på tolv år lyssna på musikvideos antingen på tv eller på internet.
Men i vissa fall är dom så porriga musikvideosen att jag säger till henne att byta kanal eller stänga av! Det är ju som en erotisk film! Vad sjutton skall det vara bra för?? Speciellt i rap/hiphopvideos så står det alltid tjejer med minimala kläder på sig och åmar sig mot en kille. Herrejösses! Har vi inte kommit längre år 2008??
Men så länge det säljer så lär det fortsätta! Tycker dock det är skrämmande.

Nu kanske jag verkligen låter som värsta moraltantten. Det är jag dock inte. Men vissa saker stör mig nåt oerhört och då kan jag inte hålla tyst!
Som sagt…Jag är inte sjutton år längre, jag är trettio plus och stolt över det!