Nej, jag är inte på väg till någon hemlig älskare. Däremot så är jag på väg till mitt fantastiska jobb som undersköterska på förlossningen. Denna lycka känner jag varje gång jag är på väg till jobbet.
Vad jag förstår så är det få förunnat att trivas på sin arbetsplats. För ca tretton år sedan jobbade jag på snusfabriken i Göteborg som maskinstädare. Det var det värsta jobb jag haft.
Jag jobbade bland annat i dammiga små lokaler där jag skulle göra rent diverse maskiner.

Idag är som sagt situationen en helt annan. Jag bestämde mig i februari i år när min yngsta dotter började närma sig året och mammaledigheten började ta slut att nu ville jag göra något givande i mitt liv. Jag ville jobba med något som gav mig glädje här i livet. Tog en ren chansning och ringde enhetschefen på förlossningen och på den vägen är det.
Nu skall jag jobba på förlossningen hela sommaren. Jag vågar inte hoppas på att få fortstätta till hösten eftersom det är många som vill jobba och det finns bara ett antal få platser.
Men nu kan jag bara göra mitt bästa och hoppas att den övriga personalen tycker jag gör ett bra arbete.

För mig är inte detta bara ett jobb, det är ett kall. Jag har hittat hem, det är här jag skall vara.