Snart är det alltså slut på tiden då man som skattebetalare i Stockholms län kunde vara säker på att man fick den bästa vården och bedömd utifrån hur sjuk man är – inte hur rik. Sorgligt nog kommer detta inte väcka några stora debatter i medierna. I Stockholm tycker inte tidningarna att det är intressant när politiken syftar till att permanenta klassamhället och öka klyftorna.

De moderater som i valrörelsen vitt och brett talade om att de stod bakom den skattefinansierade vården ljög. Blåljög. De visste att planerna på att införa försäkringslösningar i vården skulle få skattebetalarna att slå bakut. Valet kunde inte vinnas för moderaterna om man inte använde lögnen som vapen.

När nu moderaterna driver igenom ett systemskifte som svenska folket är emot vill de göra det i tysthet. Förslagen mörkas till allra sista minuten, inga pressmeddelanden skickas ut. Det här är ingen politik som tål att granskas. Så strategin är att vi alla en vacker dag ska ställas inför fullbordat faktum. VIP-ingången bredvid akuten ska byggas i smyg. Och där kommer stå en dörrvakt som stoppar dig som inte skaffat privat försäkring.

 Vill vi ha ett annat samhälle är det dags att säga ifrån.