Som gravid och nybliven förälder har man en tendens att fastna i det ena underhållningsprogrammet efter det andra. Är det inte Let’s dance så är det 78:e delfinalen i Melodifestivalen eller Talang, Körslaget och Singalong. Körigt värre med andra ord, men nu satt vi alltså klistrade framför Sanningens ögonblick. (Har du inte sett det har du säkert hört talas om det. De tävlande kan vinna pengar genom att svara sanningsenligt på pinsamma frågor inför sina familjemedlemmar, vänner och svenska folket.)

Den darriga mannen svarade ett motvilligt nej och genast visades en närbild på hans fru. Hon log avväpnande. Svaret var sant. Då gjorde jag precis sådär som jag vet att man inte bör göra. Jag vände mig till min sambo, fnittrade lite och frågade sedan: Är jag den snyggaste person du har varit tillsammans med?

Eftersom jag inte hade en lögndetektor till hands och dessutom är relativt nyförlöst borde det inte ha varit så svårt. Precis som svaret på – ser jag tjock ut i den här? – alltid är nej. Men icke.
Istället började min livspartner flacka med blicken och ivrigt slicka sig om läpparna. Till slut stammade han skamset fram: Jag var ju tillsammans med Östergötlands Lucia 1994 ju…”

Inte nog med att jag själv bara fick vara tärna, nu var jag återigen brädad av Lucia. Jag skulle precis sätta igång att läsa lusen av min sambo, men han hann före. ”Jag då, är jag den snyggaste person du har varit tillsammans med?”

Minnet av någon tvålfager torrboll passerade förbi som hastigast. ”Öhhh… mmm… Alltså, hur var det nu – är det rent i diskmaskinen?” frågade jag engagerat och begav mig raskt ut i köket för att kontrollera saken. Det var skitigt.

Vissa frågor bör man nog inte ställa till varandra. Inte ens på tu man hand. Och man bör absolut inte svara på dem. Särskilt inte på tu man hand inför hela svenska folket. Men gissa vilken kanal vi kommer att titta på vid åttadraget imorgon kväll..?