Peter Jeppsson, vd i Bussarbetsgivarna, säger att bussbranschen är speciell när det gäller möjligheten att vältra över kostnader på kunder och beställare.
– Vi och Kommunal har samma frågeställningar men vi vill lösa dem på helt olika sätt. För oss är det önskvärt att förbättra produktiviteten. Därför vill vi bland annat få en flexiblare möjlighet att förlägga arbetstiden.

Peter Jeppsson tycker att Kommunals krav om högre löner, höjda lägstalöner och kortare arbetstid inte är möjliga att acceptera med tanke på det pressade ekonomiska läget för bussföretagen.
Förra veckan slöt Kommunal ett trafikavtal med KFS för de kommunägda bussbolagen. Kommunal tycker att förbundet i det avtalet fick med det mesta av sina krav. Peter Jeppsson säger att KFS–avtalet inte på något sätt påverkar förhandlingarna mellan BUA och Kommunal.
– Vi jämför oss inte med KFS utan måste ta hänsyn till förutsättningarna som gäller för våra medlemsföretag i BUA.

Nästa förhandlingstillfälle blir den 27 maj.
– Målsättningen är att vi ska hinna få ett nytt avtal innan det nuvarande går ut den 31 maj, men jag kan inte se att vi nu är så nära varandra att detta blir möjligt, säger Peter Jeppsson.