Fokusering
”I livets lopp finns det inget målsnöre. De snören vi passerar är starten till ett nytt lopp.”

Denna vecka ska du försöka utmana din kondition. Lära känna kroppens muskler, och rörelsevidden. Känn efter hur det känns att gå jämfört med att springa, vilka muskler används och hur upplever du andningen i förhållande till den fysiska ansträngningen.

Motion
Läs kapitel 14, motionens betydelse för hälsan, för att få grundkunskaper i hur vår kropp fungerar när vi utövar motion. Alla är vi olika och har därmed olika förutsättningar men ibland behöver vi utmana oss själva lite mer än vad vi kanske vanligtvis brukar göra för att göra framsteg. För att behålla sin motivation till att träna utöver vår vardagliga fysiska aktivitet är ett tips att motion ska vara roligt. Ibland måste vi dock acceptera att det kanske inte alltid är lika roligt/spännande osv varje gång. Utan det kan ta några gånger innan ”flytet” kommer. När du tränar frisätts endorfiner som är kroppens egen lyckomedicin. Det får kroppen att bli lite mer avslappnad och det blir lättare att plocka fram ett tillstånd av glädje, nöjdhet och harmoni! Denna medicin är dessutom helt gratis!

Träningsvärk är ett tecken på att du har tränat dina muskler och att de blir starkare. Träning förbättrar din kondition och detta gör att din kropp klarar vardagens påfrestningar mycket lättare. Låt också hjärnan få sin träning, känn och tänk när du utför rörelser och övningar samt för kraften dit den ska – då blir det resultat!  

Att reflektera över
Vilka tankar har jag om motion efter dessa 6 veckor och i vilket tillstånd behöver jag vara i för att finna glädje i rörelse?
Vilken teknik har jag när jag tränar?

Motion
1 h promenad 4 dagar med styrkepass i veckan, växla gärna i terräng – välj ibland backar, trappor mm.
1 Intervallpass Jogga 4 min – gå 2 min, upprepa 4-6 ggr (Tänk på att vila kroppen helt dagen efter så att kroppen får återhämta sig)
1 Boxpass/spinning eller annat tuffare pass

Matsedel
Använd dig av vecka 2. Men fortsätt att undvika mjöl och mjölkprodukter. Dvs du äter ex Qinoua istället för pasta och uteslut bröd.
På fredagen kan du istället bryna kycklingfilé bitar med tacokrydda & grönsaker (wokat om du vill) och guacamole. När du tränar mycket går det också åt mer energi.
För att inte få mer ”sug” rekommenderar jag att du äter lite extra nötter varje dag.