Vänta lite. Jag måste bara… Sniff, sniff. Ja, det är som jag befarat – hon har bajsat. Ursäkta ett ögonblick, jag ska bara gå och byta blöja.

HISSMUSIK OCH BARNSKRIK

Håhåjaja, sådär ja. Nu var den saken ur världen. Det var en rejäl laddning kan jag meddela för den nyfikne. Då ska vi se, vart var vi någonstans…? Just det ja. Jag var på väg ner på stan för att dricka kaffe med mammagruppen när jag började tänka på det här med…

ILLVRÅL

Nämen nu tappade hon nappen! Jag ska bara plugga in den igen. Hon må vara duktig på många sätt och vis, men att behålla nappen i munnen kan hon inte. Du skulle bara veta hur många gånger per dag som jag får peta in den igen. För hon vill ju prompt ha tillbaka den när hon väl har spottat ut den. Eller som min sambo sa när hon var blott två veckor gammal: ”Det är ju helt uppenbart att det är ett spel…”

Jo, jag var alltså så gott som framme vid fiket med barnvagnen, skötväskan och hela konkarongen när jag drabbades av en snilleblixt utan dess like. Jag kom på att man faktiskt kan…

BUUUÄÄÄ!!!!!!!!

Shit, jag har ingen färdigblandad modersmjölkersättning! Nu gäller det att rappa på. Spädbarn är inte särskilt tålmodiga har jag upptäckt. Koka, blanda, skaka, kyla, prova på armen, mata, rapa.

Puh, det var det. Få se nu… Undrar när jag åt någonting förresten? Det riktigt kurrar i hela magen. Jag ska bara ta en smörgås, vänta lite. Äppelmos får det bli. Det är det enda som finns hemma. Kan man ha äppelmos på knäckebröd förresten? Det får gå. Har man ätit snabbmakaroner och gårdagens korvstroganoff kan man säkert äta knäcke med äppelmos. Så länge man inte äter typ filmjölk med ketchup i så måste man väl vara någorlunda tillräknelig i alla fall. Det gjorde min kusin när vi var fem år. Fast är man barn kanske det är en annan grej…

Just ja. Min genialiska idé! Där gick jag i godan ro när denna insikt bara slog mig. Tänk om man skulle ta och…

KRÄÄÄK

Suck. Över hela bodyn. Jag ska bara gå och byta… Det var nummer fyra idag. Vi borde nog börja med haklappar. Eller galonbodies. Plus att det börjar bli dags att natta henne nu. Men vi kan väl ses här imorgon samma tid så ska du få höra allt om denna otroliga tanke..? Som slog mig när jag var på väg ner på stan för att svepa dagens första latte…