Några amerikanska soldater ansvarar för en dammig vägspärr i staden Mahmudiyah i Irak. Deras vardag är både långsam och psykiskt påfrestande. Sakta men säkert bryts manskapets moral och integritet ner. När en av soldaterna sprängs i småbitar blir det en ursäkt för att släppa lös vansinnet.

2006 avslöjades det att amerikanska soldater våldtagit och mördat en 14-årig flicka och avrättat flera i hennes familj. Brian De Palma vill skapa en dokumentär närvarokänsla i berättelsen om den här händelsen genom att blanda sekvenser från en skakig handkamera, youtube-klipp, tv-bilder och övervakningskameror.
Det skapar kontrastrika poänger, men det blir lite för ojämnt, övertydligt och teatralt. Livet på luckan är inte så resonerande och intellektuellt som Brian De Palmas manus vill göra gällande. Men på det hela är det en viktig film som bränner till i slutet.