Marita TunemarMarita Tunemar: ”Vet inte vad jag tycker om vibrationsträning…”

Hej Bea!
Hoppas allt är bra i storstaden!
Här är det bra. Men jag är lite nervös, för i morgon ska jag informera nyanställd personal om ett rehabiliterande förhållningssätt. Det handlar om en heldag, men jag ska bara hålla i en timme på förmiddagen och en timme på eftermiddagen. Dessutom är vi tre rehabombud, så allt hänger inte på mig. Det ska bli roligt också!
Den här veckan har jag varit på vibrationsträning, men det är lite svårt att tro att det gör någon nytta. Jag har i alla fall haft lite träningsvärk i överarmarna, så kanske ”tog” det lite. Jag föredrar nog att röra mig av egen kraft, men det är roligt att ha provat.
Jag skulle gärna ge mig ut och cykla, men min cykel har blivit stulen och jag söker nu efter en bättre begagnad. Sen ska jag cykla och det ska bli toppen.
Trots många regniga morgnar har promenaderna varit fina den här veckan och det har varit skönt att gå i ljuset, eftersom jag inte börjat jobba så tidigt.
Jag känner mig lite kritisk inför vissa nya saker, men jag har inget emot att ge dem en chans. När det gäller oförutsedda händelser står jag ofta inför sådana. Men jag har lätt att hitta lösningar.
Jag har bakat ett ”bröd” som innehåller kokt quinoa, fullkornsdinkelmjöl, rågmjöl, linfrö, katrinplommon, jäst och lite salt. Skulle jag kunna få tillåtelse att äta en liten skiva av det på morgonen, tycker du?
Ha det bra!
Hälsningar Marita

Bea AhlperbyBeas kommentar: ”Bra träningsform för ditt knä”

Hej Marita!
Här i människobyn är allt bara bra. Igår kunde vi njuta av och låta oss tina upp lite av en fantastisk vårsol, som gav vårvärme.
Hoppas det kändes bra med din introduktion av de nyanställda. Med din kunskap, ditt engagemang och ditt glada sätt misstänker jag att det gick alldeles lysande.
Vibrationsträning är en effektiv och rehabiliterande styrketräning, beroende på nivån. Den ger inget flås, men med tanke på ditt knä kan den vara en bra träningsform för att bygga upp styrkan kring knäleden, speciellt om du gör benövningarna på ett ben.
Cykel är också toppen för ditt knä. Jag håller tummarna för att du hittar en cykel som passar dig!
Försök dock avvakta med att äta bröd minst en vecka till, eftersom nästa vecka handlar om fibrer och att undersöka lite mer hur magen mår. Annars verkar det vara ett suveränt bröd. Du får gärna dela med dig av receptet på ”Maritas limpa”!
”Våga tro på dig, din kraft och din alldeles unika förmåga. Våga tro att du får hjälp att klara det du verkligen vill. Våga visa din egen storhet, så att vi andra får värmas av ditt ljus.” (Carolina Gårdheim)
Många stora påskkramar!
Bea

EvaLena KanebergEvaLena Kaneberg: ”Det blir stavgång, fast jag känner mig fånig”

Hej!
Oj, vad tiden har gått fort. Vi har redan klarat av fyra veckor på programmet! Nästa vecka blir en utmaning eftersom det är påsk. Jag som älskar smågodis…Hittills har jag klarat mig utan. Men ingen omkring mig har heller ätit godis, så jag har sluppit frestas.
Att våga, det är en svår fråga. Allt beror på hur bra självkänslan är för dagen.
Jag vill gärna prova på nya saker, men det går mycket lättare om jag har någon med mig. Jag behöver någon som puttar på mig, för viljan är ofta större än handlingskraften och startsträckan är ibland ganska lång. Jag kommer på saker jag vill prova eller förändra, men sedan måste det få gro ett tag innan jag sätter det i verket. Eller så kastar jag mig ut och provar, men slutar lika fort. Att genomföra något man inte kan förutse slutet på, som detta projekt, ser jag som en utmaning. Hade jag inte fått dina peppande mail hade jag nog gett upp när det tar emot. Men nu vet jag att du har koll på mig och det ger mig massor av jävlar anamma: detta ska jag fixa!
Mat och träning denna vecka har flutit på bra. När jag jobbar blir det frukost klockan åtta, lunch omkring 17.00 och middag på jobbet mellan 22.00 och 23.00.
Ny aktivitet blir något som får mig att känna mig både uttittad och fånig: stavgång!
Hälsningar
EvaLena

Bea AhlperbyBeas kommentar: ”Du kan öva dig i att övervinna motstånd”

Hihi…Antingen tycker man om stavgång eller också hatar man det. Kul att du har vågat prova det i alla fall, så får du avgöra om det är en motionsfom som passar dig.
För att orka slutföra och komma i mål med projekt ska du här få en liten övning att göra varje kväll:
Ligg bekvämt och slut ögonen. Tänk på det du vill uppnå eller lyckas med och andas med det. Slut gärna ögonen. Lägg märke till vad du upplever, det vill säga om du får fram en speciell bild eller ett speciellt ljud och om du får någon känsla i kroppen. Andas med det och bara var i det tillståndet, där du upplever att du lyckas. Ge dig själv en liten ”trigger”, som påminner dig om det du upplevt och tillståndet du känner när du uppnått det du vill uppnå. Andas med det och slappna av innan du öppnar ögonen igen. Lycka till! Jag kommer också att hjälpa dig men denna övning när vi träffas i ”halvtid.”
”Våga tro på dig, din kraft och din alldeles unika förmåga. Våga tro att du får hjälp att klara det du verkligen vill. Våga visa din egen storhet, så att vi andra får värmas av ditt ljus.” (Carolina Gårdheim)
Många stora kramar!
Bea

Helena PerssonHella Persson: ”Jag var på sminkkurs och blev sjukt snygg”

Arbetsmässigt har det varit en lugn vecka med bara två jourpass och ett möte. Träningen rullar på bra, men det blev ingen promenad lördag och söndag. Även maten var det lite si och så med under helgen. Jag har saknat att kunna ta en macka till frukost om jag vill.
Den nya aktiviteten blev inte riktigt som jag tänkt…
Min första plan var att testa en klättervägg inne i Norrköping, för det har jag alltid varit nyfiken på. Men det var dyrare än vad jag har råd med så här 10 dagar innan lön. Min andra plan var att cykla till jobbet, men vädret ändrades emot mig och jag har inga regnkläder. Nu hoppas jag att jag kan testa de här sakerna senare under denna period.
På lördagen fyllde jag år och hade kalas med födelsedagsfika, men före det gjorde jag ju en ny grej som jag aldrig gjort förr. Jag var på sminkkurs och blev sjukt snygg, om jag får säga det själv. Folk på kalaset tyckte jag såg snygg och smal ut, vilket gjorde att jag ”strålade” ännu starkare. Känslan jag hade efter att ha fixat sminket, håret och kläderna vill jag känna HELA TIDEN! Det var den härligaste känslan på länge.
Men ofta när jag ska göra något jag inte gjort tidigare blir jag väldigt nervös och stressad. Magen blir som tokig. Men efteråt märker jag ofta att det inte var så farligt, ändå.
Jag drack inte särskilt mycket i lördags. Lagom, skulle jag säga. Dock slank det även denna gång förbi några cigaretter…Jag skäms.
Hälsningar Hella

Bea AhlperbyBeas kommentar: ”Toppen, att du tar hand om dig!”

Hej Hella!
Ett stort GRATTIS till dig på födelsedagen! Du kunde inte ge dig själv en bättre födelsedagspresent än att ta hand om dig på det sätt du nu gör.
Vad skönt för dig att du har haft en lite lugnare vecka. Det är viktigt att det lugnar ned sig ibland, om det är mycket under andra perioder.
Vad jag blir glad av att få veta att du njöt av din födelsedag och fick alla dessa komplimanger. Vilken bra aktivitet du också har genomfört för dig själv! Ligg en stund och blunda och återupplev hur det kändes när smink, kläder och allt var fixat. Andas med det en liten stund och lägg märke till vad du upplever. Njut av det en stund innan du kliver upp och ta med dig det tillståndet och känslan du hade in i varje ny dag.
Klätterväggen finns kvar i Norrköping, så det är bara att du provar på det när du vill och kassan tillåter.
Nu får du ta nya tag mot cigaretterna och det blir ingen mer alkolhol under dessa veckor, utom en öl till påskbordet. Om du vill, vill säga.
”Våga tro på dig, din kraft och din alldeles unika förmåga. Våga tro att du får hjälp att klara det du verkligen vill. Våga visa din egen storhet, så att vi andra får värmas av ditt ljus.” (Carolina Gårdheim)
Många stora påskkramar!
Bea