Vice statsminister Maud Olofsson har en orimligt hög inkomst. En årslön från regeringen på 1 212 000 kronor och en årslön från det egna partiet på 450 000. Totalt håvar alltså Maud Olofsson in 1 662 000 kronor om året, innan andra arvoden och ersättningar tillkommit.
Det mest horribla är hennes egen uppfattning om att hon är förtjänt av detta, då hon är vice statsminister, näringsminister och dessutom partiledare.
Att alla har många olika ansvarsområden som toppolitiker vill hon inte se det som.
Att hon tjänar mer än Fredrik Reinfeldt ser hon med glädje på, ”det är bra ur könsperspektiv”. Jag skulle önska att någon kunde berätta lite för Maud om medelsvenssons verklighet, till exempel om kvinnor i offentlig sektor. Medelinkomsten ligger på en heltid kring 15  000-20  000 kronor. Här skulle det vara på sin plats med satsning på kvinnolöner, men Maud Olofsson är visst mest mån om sin egen.

Krister Kronlid,
kommunalare, Uddevalla