Men härom året fick jag nog. Problemen på jobbet tornade upp sig och min mor rådde mig att kontakta facket. Vilket jag också gjorde.
Min fackliga ombudsman gav mig de råd och det stöd jag behövde för att reda ut situationen.
Nästa gång jag behövde hjälp tvekade jag inte att kontakta facket. Jag var fallfärdig och betvivlade till och med att facket skulle kunna hjälpa mig. Men det hade jag inte behövt göra.
Den hjälp, vägledning och stöd jag fick har varit helt ovärderligt för mig.
 
Folk beklagar sig över den dyra fackavgiften. Jag brukar upplysa dem om hur stor del av avgiften som går till a-kassan . och den råder inte fackförbunden över (även om många tror det) utan det är regeringen, våran kära allians, som bestämt det.
Därefter brukar jag berätta om mina erfarenheter av facket och att jag säkerligen inte jobbat som assistent idag om jag inte hade fått hjälp av facket. Det brukar ge folk en tänkeställare.
”Det kanske inte är så dumt att vara med ändå” säger de.
Nej, det är ju inte det.
 
När alliansen höjde a-kasseavgiften funderade jag på att lämna facket. Men sedan tog den tornedalska envisheten över och jag bestämde mig för att ingen högerregering i världen ska få mig att lämna facket. De kan lagstifta bort anställningsskydd och -trygghet och påstå att det är för att skapa fler jobb och inte för att göra de befintliga jobben osäkra, men mitt fackförbund tar fajten och jag tänker vara med.
 
En del människor påstår att facket spelat ut sin roll, människor idag jobbar på kontor, individuellt, i projekt, i team, det behövs inget fack som drar alla åt samma håll.
Men vi som jobbar inom vården, de som jobbar inom industrin, vad är vi då? Vi behöver ett starkt fackförbund, även om inte kontorsråttan tycker det.
 
För mig är facket solidaritet, gemenskap. Att tillsammans kräva våra rättigheter, inte ensam utan tillsammans, att inte ensam stå upp och kräva rättvisor, tryggheter, säkerheter, rättigheter, utan göra det tillsammans.Tillsammans är man mindre ensam, arbetsgivaren skulle kunna strunta i mig, men jag är med i facket.
 
En halv miljon röster ljuder högre än en ensam.