Kommunals webb har uppgraderats och fått en ny teknisk plattform. Anledningen är att både innehåll och trafik växer och ställer nya krav på sajtens drift och underhåll. Under mars månad hade kommunal.se hela 175 000 besökare.
– Besöksantalet stiger hela tiden. Vi får ungefär 500 fler besökare varje månad, säger Dan Gunnarsson, webbutvecklare på Kommunal.

Dan Gunnarsson
Dan Gunnarsson, webbutvecklare Kommunal.
Johan Nilsson
Johan Nilsson, webbredaktör Kommunal.

Helt nytt på kommunal.se är en avdelning för arbetsplatsombuden som ersätter det gamla interna nätet Kontakt. Här hittas handboken, Kommunal-Nytt och andra nyttigheter. Det krävs ingen inloggning längre, allt ligger istället ute så att vem som helst kan läsa.
– Varför låsa in? Det är bara bra att den här typen av information finns lättillgänglig, säger webbredaktör Johan Nilsson.
Men för att diskutera i forumet kommer det fortsatt att krävas inloggning.

I och med teknikbytet har man fått möjlighet att göra en del små förändringar i design och navigation för att bli tydligare.
– Vi kommer också att arbeta mer aktivt med bilder, för att illustrera information på ett bättre sätt, säger Dan Gunnarsson.
Sökmotorn har också bytts ut och är nu av märket Google. Nytt här är att a-kassans och Kommunalarbetarens sajter är sökbara parallellt med kommunal.se.

Det nya verktyget för publicering på webben heter Episerver och är ett av de stora namnen i branschen. Kostnaden för teknikbytet ligger någonstans runt 2 miljoner kronor.
– Det var viktigt för oss att lämna speciallösningarna och att inte längre vara beroende av en enda leverantör. Nu blir det lättare för oss att skapa innehåll och underhålla sajten, menar Dan Gunnarsson.