Får förstås skylla mig själv. I mer än tio år har jag trasslat mig in i folks morgonvanor genom att visa min nuna i svt:s morgonprogram.
Börjar nog tangera nåt slags rekord – f ö ett av mina få eftersom
tävlingsinstinkten i mig sover en evig törnrosasömn – men jag har ett av dom roligaste jobb jag kan tänka mig och fortsätter gärna.  Möjligen sätter hd-tv en gräns, det är få äldre kvinnor i rutan i Sverige.
I flertalet andra länder är det tvärtom, erfarenhet och ålder är mer eller mindre en förutsättning, men i svensk television är det nästan bara män som åldras till allmän beskådan.

Det har sidor att vara ”ett ansikte” (som om inte alla  har det).
Till det positiva hör förstås att just bli hälsad gomorron lite överallt. Att möta uppskattning för det jobb man gör och nyfikenhet kring villkoren. Hur många gånger har jag svarat på frågan hur dags jag går upp … Undrar hur ofta en undersköterska, dagispersonal eller andra som också jobbar på obekväma tider möts av samma fråga – trots att vi sannolikt allihop betalar med kortare livslängd?

Imorse uppmärksammade vi den nya gymnasieutredningen i Gomorron Sverige.
Nu ska kraven höjas, flera godkända betyg för att komma in på gymnasiet.
Hur länge sen var det utvecklingen gick åt precis andra hållet? Alla skulle in på gymnasiet och förutsättningarna att sen ta sig igenom lämnades lite därhän. Hur har det förändrat arbetsvillkoren för lärare som får klasser där det är avgrunder mellan toppen och botten och vilka blev konsekvenserna för eleverna när undervisningen ska anpassas för att alla ska kunna hänga med?
Funderar på hur skolan alltid, sen jag gick där i ett annat århundrade och genom dom tre barnens skoltid, varit en experimentverkstad. Nya satsningar, nya giver, ideer och visioner. Och nya skolministrar.
Snart tar yngsta sonen studenten.
Måste erkänna att det är med viss lättnad jag konstaterar att vi snart är ute ur skolsystemet.

En av alla fördelar med att jobba morronpass är att man får gå hem när oaser av tid återstår av dagen.
Att kunna disponera sin tid är nog något av det allra viktigaste för att må bra. Jag har gjort hela min arbetsdag och kan nu går ut i den så vansinnigt efterlängtade vårsolen och sätta spaden i jorden.
Ett växande trädgårdsintresse må vara en åldersgrej, men då jublar jag över alla åren och dom spirande växterna!