Jag tycker själv att alla människor borde vara politiker en period av sina liv. Demokratin är ju att vi alla tar gemensamt ansvar för vårt land. Som politiker är man ett slags vaktmästare som går omkring med ett slags stor mental nyckelknippa som öppnar en massa dörrar som borde vara öppna. Och den nyckelknippan borde alla få hålla i någon gång.
Själv blev jag politiker för att jag tyckte att för mycket pengar gick till motorvägar och för lite till vård och omsorg. Det tycker jag fortfarande.
En väg som jag försöker förhindra är Förbifart Stockholm för minst 25 miljarder. Man kan få många andra bra saker för de pengarna. Om man ska investera ska det ju vara i något som är bra i framtiden. De flesta vägar och järnvägar vara länge.
Den infrastruktur vi bygger nu är den våra barn och barnbarn ska använda. Regeringen hycklar om den påstår sig tro på att klimathotet är vår generations ödesfråga och sedan vill bygga Förbifart Stockholm.
I dag överlämnar Klimatberedningen sitt slutbetänkande till regeringen. Alla vet nu att mängden växthusgaser måste minska mycket. Trafiken är den enda sektor i Sverige som ökar sin negativa klimatpåverkan. Lastbilar och utrikesflyg är värst.

Om vi kopplar ihop det resonemanget med motorvägarna så är det ju ganska korkat att använda skattepengar för att vidga utrymmet för det som måste minska, nämligen vägtrafiken.
OK för att sätta upp mittvajrar och annat som minskar olycksrisken, men inte en enda krona borde gå till klimatdåliga investeringar. Statens pengar borde gå till kollektivtrafik samt annat människor behöver och som inte är i konflikt med klimatmålen.
Detta vill jag fortsätta att kämpa för och det är därför jag fortfarande är politiker. Då får jag blogga och kan påpeka för er hur tokigt det är att bygga fler motorvägar.