Kampanjen ”Kamp för rättvisa” arrangerades på många olika håll i landet från Östersund i norr till Lund i söder. Med på torget i socialdemokratiskt dominerade Oxelösund fanns också undersköterskan Fia Nygren från äldreboendet Sjötången och Birgitta Luoto, kokerska på Oxelösunds centralkök.
– Den  här kampanjen ska vi fortsätta fram till att regeringen har ändrat sig, säger Fia Nygren. Dom kommer åtminstone att få massor av protestlistor.

Från Lund berättar ordföranden i sektion 8, Annelie Jönsson att ett par hundra Lundabor lyssnade på dem under de två timmar soppköket pågick. Kommunal bjöd på hemlagad vegetarisk ärtsoppa, gjord av en kommunalmedlem, kokerska på en skola. Den var mycket populär och gick hem så bra att åtskilliga avstod från lunchen de tänkt äta.
– Vi nådde främst yngre och äldre, berättar Annelie. De medelålders bara rusade.

I Östersund bjöds på kall fruktdricka och mandelskopor i minusgrader och snöfall. Åke Edler, ordförande i sektion 2 teknik och buss, berättade att de delade ut ett par hundra flygblad.
– Det var väl blandade reaktioner, de flesta som rör sig på stan ansåg väl att ämnet inte berörde dom, de som hade arbeten. Vi ska nu dela på demonstrationerna, varje sektion tar varsin månad.