– Ja

Lars HemzeliusVarför då?
– Det är ett sätt att få in pengar till kommunkassan som ska kunna gå till vällovliga ändamål, som till exempel att sätta guldkant på tillvaron för gamla eller kulturupplevelser för barn eller annat som det inte finns utrymme för i den kommunala budgeten.

Är detta ett uttryck för att Trelleborg har osedvanligt dålig ekonomi?
– Nej inte alls. Det är ett uttryck för att vi har kreativa folkpartister i Trelleborg.

Vilken typ av reklam skulle det handla om?
– Det få väl några tjänstemän titta på så småningom. Men det får naturligtvis inte vara sådant som kan väcka anstöt. Det får inte förekomma.

Hur har ditt förslag mottagits av kommunstyrelsen?
– Förslaget lägger jag tillsammans med en av ledamöterna i kommunstyrelsen. Och jag har goda förhoppningar att det genomförs eftersom vi har en borgerlig majoritet i kommunen.

Kan man tänka sig reklam på andra typer av dokument som kommunen skickar ut också, barnomsorgsräkningar till exempel?
– Det har jag inte funderat över.

Reklam hem i brevlådan kan man säga nej till, även telefonförsäljning går att slippa, ska man kunna tacka nej till lönebeskedsreklam också?
– När löntagarna får klart för sig att intäkterna specialdestineras till vällovliga ändamål, så är jag säker på att de allra flesta ställer upp på det. Jag tänker mig inte att man ska kunna säga nej till det.

Tror du inte att det här, om det genomförs, skulle kunna röra upp känslorna hos en och annan?
– Jo det kan det säkert göra. Men om det kan skapa guldkant för barn och gamla så tror jag nog att de flesta tycker att det är bra. Om det väcker anstöt hos en och annan så är jag villig att ta den diskussionen i så fall.