Lena Ekervhén Lundstedt– Norrlänningar är trevliga! Det är inte en så stor stad och vi lär känna passagerarna litegrann. Vi har ett bra arbetsklimat och vi trivs.

Hur arbetar ni?
– Inte på nåt speciellt sätt. Vi tar ut våra scheman, har våra skift och gör våra turer. Men för fyra-fem år sedan gjordes busstrafiken om och det blev väldigt lyckat. Trafiken ökade enormt. Vi är fyra som har samma skift och de andra ser man nästan aldrig, vi har inga gemensamma kafferaster och ingen enorm sammanhållning. Men vi är trevliga mot våra kunder och de flesta trivs jättebra med att köra buss. En gång om året träffas vi och spelar bowling och vi har också en särskild fritidskommitté. Vi har också julbord. Vi har en egen fackklubb, det är också positivt.

Har du något tips till landets andra bussförare?
– Att tänka på att det är ett servicejobb. Vi är till för våra kunder, det är inte kunderna som är till för oss. Det får man aldrig glömma. Och att man ska känna sig stolt över jobbet.

Får ni nånting av chefen för att ni är så trevliga?
– Han har lovat pengar till kompetensutveckling så länge vi ligger etta.