– Det är inte första gången det händer mig, säger Peter Boström några timmar senare. Och jag vet inte hur många gånger vi har stoppat trafiken på grund av en sån här grej. Det värsta är inte själva stenkastningen, visst, man får lite hjärtklappning, men det går över. Det värsta är att man spänner sig och tänker ”nu kommer en sten” så fort man åker förbi ett ungdomsgäng.

Skyddsstopp har utfärdats flera gånger under hösten, det här var ovanligt stort, eftersom stenkastningen skedde i centrala Södertälje där många busslinjer passerar.
Bussförarna har agerat genom att samla in namn, så gott som alla chaufförer har skrivit under. Där kräver man mer personal i skolan, att fritidsgårdarna öppnas och att den sociala servicen kommer tillbaka till de utsatta områdena.
Namninsamlingen överlämnades till kommunalrådet Anders Lago (s) idag.