Inför semifinalen var Posa en aning nervös. Såret blödde igenom bandaget och foten hade svullnat så pass att han var tvungen att byta till en större stövel…

Men trots det knep han den totala tredjeplatsen i VM-semifinalen på anrika Östermalms idrottsplats – och är därmed klar för sitt 31:a finalpass i isracing.
Per-Olov, som hade en stor del av kompisarna i Gävleborgs räddningstjänst med sig i form av ”Posas Pack” för största möjliga publikstöd, tappade bara fyra poäng de två tävlingsdagarna.
Han tappade en pinne mot de unga mästerryssarna Khomitsevich och Drozdov.
– Jag är nöjd med min insats i Stockholm. Trea sammanlagt och 26 poäng av 30 möjliga.
– Trots allt har jag varit lite orolig i veckan över att min skadade fot skulle ställa till det. Det hade ju räckt med en smäll, men det gick vägen.

På plats bland de jublande 3000 åskådarna fanns också kokerskan Mona-Lisa Jansson som uttryckte sin glädje över sporten:
– Isracing är det vackraste jag vet. Det går så fort och trots att det är svårt ser det så enkelt ut när de far fram i hög hastighet över den blankspolade isen.

Mona-Lisa Jansson

– Isracing är den vackraste sport jag vet, säger Mona-Lisa Jansson, kokerska på en skola i Huddinge som var på plats för att se Posa köra isracing.

Posa kvalade in till sin 31:a raka VM-final i rak följd. Därmed får han fira 60-årsdagen i Assen där den andra VM-finalen avgörs i mars.
– Åldern ska man inte haka upp sig på. Tävlandet sitter i huvudet. Så länge jag har kul och det går bra ska jag köra. Jag är kanonnöjd med de här två dagarna, säger Posa.
Är det  inte svårt?
– Man kör alltid för att vinna, men givetvis blir det tufft när det bland annat är åtta ryssar att tampas med, säger Posa.