En filmatisering av Ian McEwans strålande roman med samma namn.
Briony är en fantasirik 13-åring med känsla för att sätta berättelser på pränt. Året är 1935. Hon blir vittne till en händelse där hennes livliga fantasi och begränsade erfarenhet påverkar vad hon ser och vad hon vill se. Hennes vittnesmål får livslånga konsekvenser för hela hennes familj och deras närmaste krets. Briony själv tillbringar hela sitt liv med att försöka sona efterverkningarna.  

Huvudpersonerna i filmen är trots detta hennes äldre syster (Keira Knightly) och familjens hushållerskas son (James McAvoy) som älskar varandra hårt genom alla prövningar.
Filmen är mycket vacker och genomgående väldigt behaglig sitt drabbande ämne till trots. Kanske kollrar den bort betraktaren till den grad att invändningarna mot den försvinner. Men också det är en bedrift.