På 28 platser runt om i landet pågår aktiviteter idag, i morgon och på fredag, från norr till söder. Det är allt ifrån att dela ut flygblad, torgmöten, namninsamlingar, fackeltåg, anordna soppkök, diskutera politik och bjuda på glögg och pepparkakor.
Bakom aktionerna står LO, som kräver fler och bättre jobb, satsa på välfärden och stoppa utförsäljningen av gemensam egendom.

Här är några röster från olika delar av landet:

Gotland:
– Vi hade en medlem som varit sjuk en längre tid och nu har avlidit. Det visar sig att han inte haft råd att betala avtalsförsäkringarna som annars dras på lönen, men som han skulle ha betalt själv, säger ombudsman Jan Rehn. Han tillägger att om man knappt har råd till maten, är det inte konstigt att man drar in på sånt som försäkringar.
– Vi har många medlemmar som ringer och är förtvivlade, berättar han.
På fredag när folk har fått lön och det är fullt vid affärerna vid Österport i Visby finns Kommunal och LO-sektionen på plats med sina flygblad. Och de är långt ifrån ensamma.

Västerbotten, Storuman:
– Vi kommer att gå runt och lappa bilar, säger Kommunals sektionsordförande Isabella Ardlin i den lilla inlandskommunen Storuman i Västerbotten.
Med det menar hon att de kommer att sätta fast flygblad på parkerade bilar, om hur sjuka och arbetslösa drabbas av försämringar.
Isabella Ardlin ger ett konkret exempel på det hårdnande klimatet. En medlem i Kommunal kan inte arbeta i vården eftersom hon fått en nervskada i armen. Av försäkringskassan får hon veta att hon visst kan jobba eftersom hon inte har något fel i huvudet eller benen. Eftersom hon inte längre klarar av ett jobb i vården riskerar hon att få sluta där och blir då arbetslös.
– Då hamnar hon i a-kassans klor med allt vad det innebär av försämrade ersättningar, säger Isabella Ardlin. Hon kommer att prata med människor hon träffar om jakten på arbetslösa och sjuka.

Värmland, Karlstad:
I Karlstad i Värmland har LO och Kommunal soppkök på stortorget.
Patrick Roslin, ombudsman från LO-distriktet förväntar sig att en hel del uppslutning från Kommunal.
– Det som gör mest ont i hjärtat är att sjuka och arbetslösa får betala för skattesänkningarna. Det är också konstigt att sälja ut väl fungerande statliga företag, säger han.
Att ha soppkök ser han symboliskt. Med de allt tuffare villkoren för sjuka och arbetslösa får de till slut nöja sig med soppa.

Norrbotten, Luleå och Kalix:
– Vi går ut och protesterar mot alla försämringar som slår mot arbetslösa, sjuka, föräldralediga, fackmedlemmar. De som redan är rika får mer, och det som har det svårt och otryggt får det ännu sämre!
Marianne Lindberg, ordförande i Kommunal Norrbotten berättar att kommunalare i Luleå och Kalix idag delar ut flygblad och samlar namn utanför Smedjan under lunchtid, centralt i Luleå. De samarbetar med LO-sektionen.
– Och vi kommer att fortsätta, det gäller att vara uthållig, säger hon.
Kommunal i Norrbotten började i november med en Rättvisedag, och fortsätter hela våren:
– I januari blir det Gällivare, i februari i Jokkmokk och i mars i Arjeplog. Vi passar på när det är marknadsdagar, då når vi mycket folk.

Jönköping:
Ett upprop mot orättvisor serveras med kaffe och pepparkakor på Hoppets torg i Jönköping.
– Det är första gången i Jönköping, tidigare har vi varit i Tranås, berättar Veronica Bravell i Jönköpingssektionens styrelse.
Protesterna kommer att fortsätta:
– Sektionerna kommer att turas om att hålla i protesterna, den här gången är det vår sektion och sektionen med kyrkans folk som är ansvariga.

Stockholm:
Fackeltåg. LO:s ordförande Wanja Lundby-Wedin talar på Mynttorget. Hon tar bland annat upp hur den förhöjda a-kasseavgiften slår hårdare mot de deltidsarbetande kvinnorna än mot männen.
– Det är mycket allvarligt att regeringen har infört en arbetslöshetsförsäkring som diskriminerar kvinnor, säger hon.