Viket koncept ska man ha för en veckas bloggande. På kvällstidningar som jag har en viss erfarenhet av ( återkommer till detta i veckan) vet man att det är områden som sex, skandaler, pengar och död som säljer lösnummer. Så för att få min blogg läst blir kvällstidningskonceptet även mitt koncept.

Först vill jag ändå va en riktig svensk och konversera i ett ämne som är helt okey för alla att prata om nämligen vädret.
Hunden och jag gillar inte detta väder vi har i Stockholm just nu regn, regn och åter regn.
I morse när vi tog morronpromenaden fick jag släpa honom runt vår runda. Han heter förresten Chippen (inte döpt efter fotbollsspelaren för då skulle han heta Zlatan) och är en engelsk cockerspaniel, brun och vit ungefär som sån där belgisk choklad.
Är det klimatförändringarna som redan är här?
Annars på nobeldagen brukar det vara så där kallt och snöigt så nobelpristagarna får uppleva en riktig svensk vinter där snön gör att ljuset ändå finns trots att dagarna är korta. Nu verkar vädret ha blivit mer som nere i Europa varmt och fuktigt trots att almanackan i Sverige visar på vinter.

Det är på sin plats att Nobels fredspris ges till kampen för en bättre livsstil med minskade utsläpp av väderpåverkande gaser.
Nobelprisen brukar annars delas ut till personer som ingen har hört talas om för gärningar dom gjorde för 30 år sen. De får en stor summa pengar att konsumera när de för länge sen har pension. Hoppas att pengarna används till nåt viktigt för mänskligheten.
Vädret påverkar också min hobby nämligen pimpelfiske. Det krävs is för att fiska och här finns det ingen sådan. Måste jag byta hobby bara för det här skitvädrets skull.

Jag lovade att använda kvällstidningskonceptet för min blogg så veckans första ämne är pengar ganska naturligt för 3:e vice ordföranden som har ansvar för förbundets ekonomi.
Medlemsavgiften är för hög tycker många av Kommunals medlemmar när vi gör vår årliga medlemsundersökning. Många fler i år än tidigare. Vad beror det på att det är så just nu?
Den stora anledningen till detta är regeringens politik att ta från de fattiga och ge till de rika.
Av kommunalarens totala avgift går 300 kr direkt till statskassan för att finansiera arbetslöshetskassan och skattesänkningar för för de mest välbeställda.
Kvar av avgiften blir det som behövs för medlemsförsäkringar och kampen för bättre villkor för medlemmarna. Den kostnaden är inte stor i förhållande vare sig till andra fack eller för det tuffa jobb vi gör för medlemmarna.

Årets avtal är till exempel det bästa som träffats på arbetsmarknaden och ger många Kommunalare det lönelyft de förtjänar.
Regeringens värdelösa politik i a-kassefrågor med ständiga försämringar av försäkringens villkor och ersättningsnivåer har lett till att vi själva måste förbättra villkoren för arbetslösa.
Från 2008 kommer det därför att finnas en inkomstförsäkring i medlemskapet. Försäkringen gör att alla medlemmar kommer att få 80 procent av den ersättningsgrundade inkomsten i ersättning från när man är arbetslös.
Tidigare hade bara de som tjänar under 18 700kr/mån denna rätt. Med årets avtal är det flera hundra tusen av medlemmarna som tjänar över 18 700 kr/mån. Denna försäkring ingår i medlemskapet och är ingenting som man betalar extra för.

Ni kan läsa mera om detta i Kommunalarbetarens nästa nummer.
Pengar är inte allt heter det men väldigt viktigt för de flesta. För de mest utsatta grupperna har vi därför sänkt avgiften i år till exempel långtidssjukskrivna. För den som är under 26 år ger vi dessutom 3 månaders gratis medlemskap vid nytt inträde.
Det är viktigare än nånsin att vara med i facket så att vi kan vara med och slåss mot regeringen medlemsfientliga politik.
Kamp för rättvisa.

Nu börjar snart dagens alla sammanträden så jag slutar att blogga för idag. Min första blogg nånsin. I morron återkommer och då blir det sex i bloggen.
Dagens citat (med tanke på väder och politik):
” Det är inte säkert att det var bättre förr men det är definitivt sämre nu.”