Morgnar då mörkret äter sig in i märgen och då man redan vid uppstigandet, som sker tjugo minuter försent, snubblar över nåt som ligger på golvet och sparkar upp stortån.
Svärande släpar man sig ut i badrummet för att inse att tandkrämen är slut. Liksom varmvattnet (ja så kan det vara när man bor i eget hus!). Sen finns inget smör till frukost och klockan galopperar och ungarna skäller ut en för att man gjort att de försovit sig.

Men sen finns de andra morgnarna. Kontrollmorgnarna. Då man dansar upp trots att det är natt ute, då man duschar ljuvligt på nolltid, tar på sig det man planerat kvällen innan och det sitter PERFEKT och sen hinner man lägga full makeup innan 06.45. Lite citronyoghurt med damusli på det, kaffe – som man bryggt innan duschningen – och sen, i full harmoni med sig själv och omvärlden, väcker man ett gäng lyckliga barn. De får även med sig frukt till skolan. Lycka!
Sån morgon blev det idag och därmed kan jag sitta och tokjobba långt före halv nio.

Jobba i hemmet, dock. Skrivandet har man alltid med sig. Jag väntar på Anticimex, de ska komma och besiktiga vår kära gamla vattenskada som uppstod för några månader sen mitt under en hejdundrande söndagsmiddag.  Nu står det en fläkt på varje våningsplan och låter, vi har vant oss.

Idag blir det en lång dag. Räkningarna är långt ifrån klara. Och jag har tusen saker kvar att skriva, mejla, fixa.
Men vad gör det? Ingen kan ta ifrån mig känslan av fullständig kontroll, den som uppstår när morgonen börjar i harmoni.

PS – gör som jag idag, avbeställ din helt onödiga meningslösa omiljövänliga telefonkatalog IDAG!
Här är länken till avbeställningen på www.enirosverige.se.
Det tar ca 10 sekunder. Men effekten för vår kära jord är välgörande. Tänk vad skog vi räddar!