Kom hem vid midnatt söndagkväll, till ett sovande hus och välstädat, det är mamma som varit i farten och passat barn och passat på att vika tvätt och röja upp. Underbart!
Kollapsade i säng i sällskap med Marcus Birros roman ”Flyktsoda”, om en alkoholiserad skådespelares förfall. Hade just varit på Bokens Dag i Norrköping och då fått boken signerade av författaren himself.

Andra som deltog på denna afton var Stefan Einhorn, med boken ”Medmänniskor”, Bengt Jangfeldt med sin bok om den ryske författaren och konstnären Vladimir Majakovskij, Carina Burman med boken ”K.J.” (mina initaler btw! Men denna bok handlade icke om mig utan om Författarnas Förfatare den numera nästan helt bortglömda Klara Johansson) samt Peter Kihlgård med ”Kicki och Lasse”. Konferencier var Stefan Wall, tidigare bokhandlare i staden. Vi höll till på Östgötateatern, vilken upplevelse. Jag ville klä ut mig i drottningkkläder och framföra nåt av Shakespeare… eller delta i en uppsluppen musikal.
Lyckliga de som får uppträda på Östgötateatern varje kväll! Jag börjar gilla Norrköping mer och mer faktiskt, en riktigt sympatisk stad.
Med ANOR. Med historia. Det finns nåt genuint och äkta svenskt, i ordets positiva bemärkelse, över Norrköping.

Detta var årets sista Bokens Dag, några andra minnesvärda var den i Halmstad och den i Katrineholm, några tvingades jag tacka nej till pga tidsbrist. Tyvärr. För jag gillar verkligen bokens dagar. Att man samlas för att hylla böcker, det är STORT.

I morse var det frost och därmed gick inte bildörren på min lilla veteranmerca igen, iiii vad läbbigt att köra i en sväng när bildörren plötsligt går upp! Jag måste måste ställa av bilen nu. Fast det är tungt. Jag längtar till våren tills jag kan ta ut min spralliga lilla röda älsklingsbil igen.

Fast ungarna längtar efter snö… Jag längtar mest bara bort till sol, sand och hav.
Måndagsmorgon i slutet av månaden innebär ett jäkla kuvertsprättande. Nu har jag sorterat räkningar, betalat några, gjort flygande besök hos nätbanker, mejlat om utlägg till mitt bokförlag… en miljard praktiska ting.
När ska jag hinna jobba? Tja, så fort jag skrivit klart detta inlägg… Ha en skön måndag alla!

Läs också min ordinarie blogg:
www.mama.nu/blogg/katerinas-blogg.