Sedan 2002 tillhör jag Kommunal Väst. Innan dess tillhörde jag Grafikerna, Handels samt HTF. Som kommunalarbetare är jag i första hand lokalvårdare och visstidsanställd på ett stödboende i Göteborg i åtta år. Jag har inte kommit upp i rätt antal dagar för att bli tillsvidareanställd.

Jag arbetar också som cirkelledare, lärare och inom telemarketing. Telemarketing är min nuvarande främsta syssla och jag jobbar 15 timmar i veckan.
I dag är jag ledig: rik på fritid, fattig på pengar. Som telefonförsäljare ringer jag runt, främst till Danmark och danska rektorer, och bokar kundbesök. Jag har jobbat med det sedan 18 september.

Nu har jag sorterat papper i mina pärmar med ämnesval franska, litteraturvetenskap, engelska, nordiska språk. Det är många pärmar i mina bokhyllor. Det blir ju en del hopsamlat efter akademiska studier. Jag har studerat 1997-98, gjorde uppehåll, började igen 2003 och håller fortfarande på. Jag saknar 10 poäng franska och 60 poäng pedagogik, enligt det gamla systemet (numera gäller Bologna-systemet), för att få examen 160 poäng och behörighet undervisa svenska och franska på högstadiet.

Därför har jag ont om pengar: när du är registrerad på universitetet, om så bara för att få lov att skriva tentor (du måste betala kåravgift för att få skriva tentorna), inga lektioner, blir det numera ingen a-kassa. Jag resonerar som så att jag har så lite tid kvar för examen så jag kan inte ge upp så nära mållinjen, även om det blir kännbart ekonomiskt.

Hoppas ni har gillat detta första inlägg och välkomna tillbaka i morgon!