Angeläget ämne om det moraliskt riktiga i USA:s krig i Afghanistan och Irak. Filmen bygger på tre parallella historier. Den kända nyhetsjournalisten intervjuar senatorn om den fortsatta taktiken i kriget. Universitetsläraren har ett samtal med en student som tvivlar på meningen med att engagera sig i vad som händer i samhället och världen. Elitförbandet i Afghanistan skickas ut på en militär operation mot talibanerna i bergen.

Filmen bygger på ett resonerande för och emot det sätt kriget mot terrorismen bedrivs. Utan att ge ett entydigt svar kan man ana att Robert Redford, som producerat och regisserat, anser att krigföringen kostar för mycket i lidande och liv på bekostnad av ett förfall av det amerikanska samhället.
Tyvärr lyfter det inte till att bli mer än en seg moralkaka som bäst passar för en amerikansk publik.