Gävle, vad kan man hitta på för skojigt om Gävle? Att de har ett halvdant hockeylag kanske? Nä, det  var taskigt.
Jag gillar Gävle. Var där senast i oktober och tittade på när Djurgården vann i fotbollen.

Ikväll ska jag till klubben Gasta! på Å-krogen i just Gävle och det känns ju alltid roligt om man kommer på något specifikt om just staden man besöker. Henrik Elmér ska också köra.
Vi började samtidigt med standup och träffades när vi gick på en ståupp kurs. Adde Malmberg och Babben Larrson var lärare och jag glömmer aldrig första dagen då det första vi fick göra var att gå upp på scenen och presentera oss i en mikrofon.

Vilken pina! Sedan följde två veckors slit där jag ideligen frågade mig själv om jag verkligen var rolig.
Vi är faktiskt flera stycken från den kursen som fortfarande håller på bl a Ann Westin och Yvonne Skattberg. Skådespelaren Krister Henriksson gick också kursen. Han var bra även om han bara körde ståupp ett par gånger sedan.

Det bästa med att vara ståuppkomiker är, förutom att det är roligt att få andra att skratta, att man får besöka arbetsplatser man aldrig skulle fått besöka annars. Det är kul att komma och underhålla på livmedelsbutikens 10-års jubileum i Oxelösund, en julfest för lantbrukare i Mjölby eller en fest för IT-konsultereller.

Nja, just IT-konsulter är kanske inte de mest roliga… Jag hade gärna sagt hemtjänstpersonalens julfest också men det tråkiga är att hemtjänstpersonal sällan får njuta av speciellt vidlyftiga julfester.
Jag minns när jag var timmis och julfesten skulle hållas i personalrummet med hämtad mat från servicehuset bredvid. Kändes ju halvkul om man säger så…