Ämnet var kunskap om transpersoner och vi var tre riksdagsledamöter som tävlade. Trots att jag har haft den stora förmånen att ha lyssnat och lärt av både Alexandra och Lukas så fick jag bara ihop 1000 poäng och en insikt om att jag borde lära mig mer.
Fackliga företrädare och politiker behöver kunna HBT frågor.

Idag ska jag gå ut på Mynttorget på lunchen och delta i Kommunals manifestation ”Kamp för rättvisa”mot den borgliga regeringens orättvisa politik.
Els-Marie Olsson från Vingåker ska delta och jag tycker att hon är mycket modig och det ska bli kul att höra vad hon har att säga.

Fredrik Reinfeldt besökte Vingåker under sin charmturné bland kvinnorna i offentlig sektor och jag undrar vad han egentligen har hört eller om han lyssnade på dem?
Först åker han ut och lyssnar, sen genomför han en politik som slår mot dem.
Men han var trevlig när han var där…

Som ta det här med den ofrivilliga deltiden till exempel.
Deltidsarbetslöshet är något som drabbar främst kvinnor och det gör att kvinnor ofta har sämre möjligheter än män att försörja sig på sitt eget arbete. Därför måste vi begränsa den ofrivilliga deltiden, alla måste få möjlighet att få ett deltidsjobb om man vill ha det.
Vi socialdemokrater vill lagstifta om rätten till heltid och vi vill att deltid ska vara en möjlighet, det säger Reinfeldt säger blankt nej till.
I stället vill han begränsa möjligheterna att få stämpla upp till heltid.
De deltidsarbetslösa får ta smällen själva.

Den borgerliga regeringen hotar nu hela a-kassesystemet. Deras experimenterande med avgifterna och sänkning av ersättningen gör mig mycket orolig.
Eftersom a-kassan är en omställningsförsäkring så blir det ännu viktigare att vi ser till att alla kan försörja sig på sitt jobb och det gör laglig rätt till heltid ännu viktigare.