Jag har varit fackligt aktiv i Kommunal sedan jag blev medlem på tidigt 80-tal.
På den tiden var det inte frågan om OM man skulle bli medlem i facket snarare NÄR. Jag hade varit en vecka på jobbet på Humlegården när ordförande i sektionen, Inga, kom med blanketten och visade vart jag skulle skriva på.
För att göra en lång historia kort, efter det är jag en av Kommunals miljoninvesteringar.
Jo, jag tror faktiskt det.
Om man lägger ihop alla kurser jag fått gå via Kommunal med förlorad arbetsförtjänst, mat och husrum så kommer man upp i summor åt det hållet.
Under hela min tid i Kommunal har det funnits någon där som tyckt att jag har varit värd att satsas på.

Efter en tid med facklig kamp i en politikerstyrd verksamhet kommer man snart på att man bör lägga sig i politiken också. Även då stod kamraterna i Kommunal vid min sida med stöd och hejarop och tyckte att det var bra att jag gav mig in i politiken.
Det behövs fler och många Kommunalare i politiken.
Kommunalarnas perspektiv behövs när vi diskuterar dagens och morgondagens välfärd.
1 maj i år kom jag in som ledamot i riksdagen.
 
Jag kommer att använda den här bloggveckan till att tycka och tänka om en hel del politik och hoppas på att få mycket tyck och tänk tillbaka. Jag bloggar till vardags på s-info.se och tycker att bloggandet är ett av de sätt som jag kan använda för att hålla kontakt med mina gamla kollegor.

För vet ni.
Så här känns det ibland.
Jag är en av de Kommunalare som Kommunal tyckte det var viktigt att få in i politiken.
MEN, tänkte ni på vad ni skulle ha mig till??
Låter det provocerande?
Förmodligen, men det är inte enkelt att komma objuden oavsett om det är ett medlemsmöte, arbetsplatsbesök eller en fest.

Känner du en Kommunalare som blivit politiker?
Se då till att personen ifråga är inkluderad och en del av Kommunalarnas vardag.
Se till att vi är delaktiga och att vi vet vad vi pratar om.
Ring eller maila.
Se till att vi kommer på arbetsplatsbesök eller praktik på arbetsplatserna.
Bjud in oss på kurser och möten.
Vi har vårt ansvar, självklart. Men det är lätt att drunkna i den kommunala budgeten, möten och motioner.
Vi kommunalare i politiken behöver er.